Executare silită cu scandal la poartă! FOTO- VIDEO

Executare silită cu scandal la poartă! FOTO- VIDEO
"Ca să faci dreptate unuia, trebuie să nedreptăţeşti alţi patru"- aceasta este trista concluzie a unor botoşăneni care locuiesc pe Aleea Trandafirilor, din municipiul Botoşani, şi care au fost martorii executării silite a vecinilor, la solicitarea altor vecini.

Familia Văcăreanu locuieşte în cartierul respectiv de la sfârşitul anilor '70, alături de familia Fasniuc şi Vasiliu, ridicându-şi case pe terenurile aflate în proprietate, respectiv pe cele concesionate. La un moment dat, însă, familia Văcăreanu a fost înştiinţată că prin magazia de lemne va trece gardul de delimitare al familiilor Fasniuc şi Vasiliu. Şi asta pentru că aşa a decis instanţa:

"Admite acţiunea formulată de reclamanţii Fasniuc Rodica, Vasiliu Georgeta şi Vasiliu Emilia în contradictoriu cu paraţii Văcăreanu Dan şi Văcăreanu Ana. Constituie în favoarea reclamanţilor un drept de proprietate asupra imobilelor beci şi magazie identificate de expert Ţăruş Cornel în raportul de expertiză efectuat în cauză în limita suprafeţei de 15,15 mp. Obligă pârâţii să lase în deplină proprietate şi liniştită posesie, imobilele beci şi magazie în limitele descrise mai sus", după cum se arată în decizia Judecătoriei Botoşani, devenită ulterior definitivă.

Ana şi Dan Văcăreanu susţin însă că principalii vinovaţi de situaţia în care au ajuns sunt reprezentanţii Primăriei Botoşani, care nici nu s-au prezentat în instanţă de fiecare dată când au fost chemaţi şi nici nu au dat curs solicitărilor repetate de lămurire a situaţiei, având în vedere că în litigiu este şi teren concesionat de Primăria Botoşani. "Dacă doamna a venit pe terenul meu, înseamnă că eu pot să mă duc peste terenul vecinului din partea cealaltă? Şi aşa o ţinem până unde? Eu unde îmi ţin lemnele, că am centrală pe lemne?", ofta Ana Văcăreanu.

Executorul judecătoresc Sânziana Secrieru, însărcinat cu aplicarea sentinţei instanţei, spune că decizia instanţei este clară, astfel că bunurile menţionate în sentintă aparţin creditorului. "Gardul se face pe lângă beci, pe lângă magazie. Ei au avut un act de proprietate, de prin '97, din câte am înţeles, dar nu mai este valabil, sentinţa e peste orice act de proprietate. Toate problemele pe care le au ei sunt cu Primăria, dar pentru Primărie e prea târziu să mai intervină", spune Sânziana Secrieru.

În aceste condiţii, curtea familiei Văcăreanu s-a redus considerabil, la poartă fiind scoase borcanele cu conserve pregătite pentru iarnă.
 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bilete mai scumpe la transportul în comun în municipiul Botoşani

Sâmbătă, 21 Iulie 2018
1443

În şedinţa ordinară de joi, consilierii municipali vor dezbate şi aproba două proiecte de hotărâre ce vizează majorare tarifelor de transport cu maxi- taxi şi cu tramvaiul.Eltr...

Accident la Baisa! Un conducător auto a ajuns în spital, rănit grav FOTO

Sâmbătă, 21 Iulie 2018
1625

Primele informaţii arată că în accident au fost implicate un autoturism Audi, înmatriculat în Franţa, şi un microbuz înmatriculat în Botoşani. Un pasager din Audi a...

Recompense financiare pentru elevii de 10

Sâmbătă, 21 Iulie 2018
526

Este vorba de olimpicul Ştefan Bălăucă, absolvent al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", care şi-a echivalat probele la Bacalaureatul Olimpicilor cu medaliile obţinute la Olimpiadele interna...