Executare silită cu scandal la poartă! FOTO- VIDEO

Executare silită cu scandal la poartă! FOTO- VIDEO
"Ca să faci dreptate unuia, trebuie să nedreptăţeşti alţi patru"- aceasta este trista concluzie a unor botoşăneni care locuiesc pe Aleea Trandafirilor, din municipiul Botoşani, şi care au fost martorii executării silite a vecinilor, la solicitarea altor vecini.

Familia Văcăreanu locuieşte în cartierul respectiv de la sfârşitul anilor '70, alături de familia Fasniuc şi Vasiliu, ridicându-şi case pe terenurile aflate în proprietate, respectiv pe cele concesionate. La un moment dat, însă, familia Văcăreanu a fost înştiinţată că prin magazia de lemne va trece gardul de delimitare al familiilor Fasniuc şi Vasiliu. Şi asta pentru că aşa a decis instanţa:

"Admite acţiunea formulată de reclamanţii Fasniuc Rodica, Vasiliu Georgeta şi Vasiliu Emilia în contradictoriu cu paraţii Văcăreanu Dan şi Văcăreanu Ana. Constituie în favoarea reclamanţilor un drept de proprietate asupra imobilelor beci şi magazie identificate de expert Ţăruş Cornel în raportul de expertiză efectuat în cauză în limita suprafeţei de 15,15 mp. Obligă pârâţii să lase în deplină proprietate şi liniştită posesie, imobilele beci şi magazie în limitele descrise mai sus", după cum se arată în decizia Judecătoriei Botoşani, devenită ulterior definitivă.

Ana şi Dan Văcăreanu susţin însă că principalii vinovaţi de situaţia în care au ajuns sunt reprezentanţii Primăriei Botoşani, care nici nu s-au prezentat în instanţă de fiecare dată când au fost chemaţi şi nici nu au dat curs solicitărilor repetate de lămurire a situaţiei, având în vedere că în litigiu este şi teren concesionat de Primăria Botoşani. "Dacă doamna a venit pe terenul meu, înseamnă că eu pot să mă duc peste terenul vecinului din partea cealaltă? Şi aşa o ţinem până unde? Eu unde îmi ţin lemnele, că am centrală pe lemne?", ofta Ana Văcăreanu.

Executorul judecătoresc Sânziana Secrieru, însărcinat cu aplicarea sentinţei instanţei, spune că decizia instanţei este clară, astfel că bunurile menţionate în sentintă aparţin creditorului. "Gardul se face pe lângă beci, pe lângă magazie. Ei au avut un act de proprietate, de prin '97, din câte am înţeles, dar nu mai este valabil, sentinţa e peste orice act de proprietate. Toate problemele pe care le au ei sunt cu Primăria, dar pentru Primărie e prea târziu să mai intervină", spune Sânziana Secrieru.

În aceste condiţii, curtea familiei Văcăreanu s-a redus considerabil, la poartă fiind scoase borcanele cu conserve pregătite pentru iarnă.
 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ATENŢIE! COD GALBEN de polei pe mai multe drumuri din judeţul Botoşani!

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
834

 Meteorologii au emis un Cod Galben de polei pentru mai multe localităţi din judeţul Botoşani, fiind vorba de Botoșani, Flămânzi, Ștefănești, Albești, Bălușeni, Blânde...

FC Botoşani pierde al doilea amical disputat în cantonamentul din Antalya

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
239

Botoşănenii s-au văzut învinşi cu scorul de 2-0, primul gol al bulgarilor fiind marcat de românul Caludiu Keşeru în minutul 11, iar a doua reuşită a fost semnată de Natanel &...

Medeea Iancu prezintă scuze în urma incidentului de la Premiile Eminescu: "Îmi asum faptul că lectura mea nu a fost adaptată contextului"

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
1030

Medeea Iancu, poeta premiată de Editura Cartea Românească în cadrul Galei de decernare a Premiului Național de Poezie "Mihai Eminescu" Botoșani, a transmis pe adresa redacți...