Executare silită cu scandal la poartă! FOTO- VIDEO

Executare silită cu scandal la poartă! FOTO- VIDEO
"Ca să faci dreptate unuia, trebuie să nedreptăţeşti alţi patru"- aceasta este trista concluzie a unor botoşăneni care locuiesc pe Aleea Trandafirilor, din municipiul Botoşani, şi care au fost martorii executării silite a vecinilor, la solicitarea altor vecini.

Familia Văcăreanu locuieşte în cartierul respectiv de la sfârşitul anilor '70, alături de familia Fasniuc şi Vasiliu, ridicându-şi case pe terenurile aflate în proprietate, respectiv pe cele concesionate. La un moment dat, însă, familia Văcăreanu a fost înştiinţată că prin magazia de lemne va trece gardul de delimitare al familiilor Fasniuc şi Vasiliu. Şi asta pentru că aşa a decis instanţa:

"Admite acţiunea formulată de reclamanţii Fasniuc Rodica, Vasiliu Georgeta şi Vasiliu Emilia în contradictoriu cu paraţii Văcăreanu Dan şi Văcăreanu Ana. Constituie în favoarea reclamanţilor un drept de proprietate asupra imobilelor beci şi magazie identificate de expert Ţăruş Cornel în raportul de expertiză efectuat în cauză în limita suprafeţei de 15,15 mp. Obligă pârâţii să lase în deplină proprietate şi liniştită posesie, imobilele beci şi magazie în limitele descrise mai sus", după cum se arată în decizia Judecătoriei Botoşani, devenită ulterior definitivă.

Ana şi Dan Văcăreanu susţin însă că principalii vinovaţi de situaţia în care au ajuns sunt reprezentanţii Primăriei Botoşani, care nici nu s-au prezentat în instanţă de fiecare dată când au fost chemaţi şi nici nu au dat curs solicitărilor repetate de lămurire a situaţiei, având în vedere că în litigiu este şi teren concesionat de Primăria Botoşani. "Dacă doamna a venit pe terenul meu, înseamnă că eu pot să mă duc peste terenul vecinului din partea cealaltă? Şi aşa o ţinem până unde? Eu unde îmi ţin lemnele, că am centrală pe lemne?", ofta Ana Văcăreanu.

Executorul judecătoresc Sânziana Secrieru, însărcinat cu aplicarea sentinţei instanţei, spune că decizia instanţei este clară, astfel că bunurile menţionate în sentintă aparţin creditorului. "Gardul se face pe lângă beci, pe lângă magazie. Ei au avut un act de proprietate, de prin '97, din câte am înţeles, dar nu mai este valabil, sentinţa e peste orice act de proprietate. Toate problemele pe care le au ei sunt cu Primăria, dar pentru Primărie e prea târziu să mai intervină", spune Sânziana Secrieru.

În aceste condiţii, curtea familiei Văcăreanu s-a redus considerabil, la poartă fiind scoase borcanele cu conserve pregătite pentru iarnă.
 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de amenzi aplicate de poliţiştii rutieri pe şoselele din judeţ!

astăzi, 18:37
31

În urma acţiunii dedicate bicicliştilor, poliţiştii au aplicat în total 124 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drum...

Botoşăneni fără apă la robinete din cauza consumurilor frauduloase

astăzi, 17:43
250

Conducta de alimentare de apă a oraşului Flămânzi, care porneşte din Botoşani, a fost proiectată iniţial pentru Filatura din oraş, însă ulterior, pe conductă s-au branşat mai to...

Amplasament găsit pentru amenajarea unui heliport la Botoşani

astăzi, 15:53
1099

Locul propus pentru a fi amenajat în acest sens este în curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pompierii renunţând la un loc de antrenament pentru ca acest heliport s...