Exclusiv: Angajat al Directiei de Taxe si Impozite Botosani, retinut pentru luare de mita!

Un referent din cadrul Directiei de Taxe si Impozite Botosani a fost retinut miercuri seara pentru luare de mita, dupa ce a solicitat unui cetatean in jur de 700 lei pentru a-i elibera un certificat fiscal.
Potrivit celor spuse de reprezentantii Primariei Botosani, in subordinea careia este Directia de Taxe si Impozite, referentul retinut este angajat pe aceasta functie de trei ani de zile, si avea un salariu de aproape 500 lei.

“Mita era undeva intre 600-700 lei, nu stiu exact valoarea.  Nu am inteles pana la urma pentru ce a luat mita, pentru ca cetateanul a solicitat eliberarea unui certificat fiscal si nici nu avea datorii pe firma, nu stiu pentru ce i-a cerut banii si pentru ce i-a dat. Am inteles ca a primit banii, procurorii care l-au urmarit, l-au prins si l-au retinut. Fiecare raspunde pentru prostia lui si penru greselile lui. Asta este, a gresit si va trebui sa plateasca. Stiu ca se va propune  sa nu paraseasca localitatea pentru nu stiu cate zile si este in cercetare", a declarat Florin Ghiorghita, viceprimarul municipiului Botosani.


Pe parcursul cercetarile efectuate de catre procurori, referentul din cadrul Directiei de Taxe si Impozite este suspendat din functia sa, in conditiile in care este functionar public, iar din cele spuse de viceprimar, in urma anchetei, daca va fi declarat vinovat isi va pierde si locul de munca.


“Vom vedea si noi cum vor decurge cercetarile, fiind functionar va fi suspendat pana la fializarea cercetarilor iar in functie de rezultatul anchetei, daca va fi declarat vinovat isi va pierde si locul de munca. Este o pata pentru noi pana la urma, este prima oara cand se intampla asa ceva cu un angajat al Primariei. Ne putem gandi si pe partea cealalta ca avea un salariu foarte mic de vreo 500 lei si probabil avea niste rate si fortat de imprejurari a facut acest lucru, dar asta nu este o scuza", a adaugat viceprimarul.

Revenim cu amanunte!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
264

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
315

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
445

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...