Examenul de titularizare, supravegheat cu camere video. Pe hol!

Examenul de titularizare, supravegheat cu camere video. Pe hol!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Camere video - dar numai pe hol! - comisie izolata pe timpul noptii, efective de politisti si jandarmi in jurul centrelor de examinare!

Toate acestea, spune sefa Educatiei botosanene, pentru a demonstra ca examenul de titularizare, desfasurat pentru prima data pe plan local, va fi corect.

La Botosani au ramas in cursa 1322 de candidati. Cei peste 1300 de concurenti au la dispozitie 745 de posturi, intre care 382 sunt titularizabile, iar celelalte netitularizabile.

In urma sustinerii probelor practice, 2 candidati au fost respinsi (la educatie fizica si educatie plastica), iar alti 9 nu s-au prezentat. Astazi se vor forma comisiile de elaborare a subiectelor si a baremelor de corectare.

"Pregatirile sunt aproape de final. Au fost organizate comisiile pentru supraveghere. In cursul zilei de astazi vor fi stabilite si comisiile de elaborare a subiectelor si baremelor pentru corectare", a precizat Ada Macovei, inspector general al ISJ Botosani.

Conform celor anuntate de sefa invatamantului botosanean, astazi, la ora 22.00, dupa o prealabila instruire, comisia va intra intr-un centru pe care il va parasi miercuri, la ora 11.00.

"Nu cred ca ISJ trebuie sa fie acuzat de frauda, asa cum se aude. Vom incerca sa fie un concurs corect. Am apelat si la ajutorul Politiei si Jandarmeriei, care vor pazi sediul in care se va afla comisia", mentioneaza Ada Macovei.

Totodata, candidatii sunt avertizati ca, in cazul unei fraude, sunt pasibili de sesizari penale.

Mai mult, Ada Macovei anunta ca in centrele de examinare vor fi camere de supraveghere, chiar daca acestea vor fi montate numai pe holurile unitatilor de invatamant.

Examenul de titularizare se va desfasura in doua centre, la Colegiul National A.T.Laurian si Colegiul National Mihai Eminescu.

Dupa videoconferinta cu ministrul Educatiei, programata la ora 16.00, se va proceda la stabilirea cadrelor didactice care vor face parte din comisiile de elaborare a subiectelor si a baremelor de corectare.

Dupa stabilirea acestor comisii va avea loc instruirea cadrelor didactice implicate in elaborarea subiectelor si a baremelor de corectare, instruire la care va participa si un reprezentant al ministerului.

Cadrele didactice care vor participa la supraveghere vor primi 25 de lei pentru o zi de examinare (6 ore pe zi), iar profesorii din comisii vor beneficia de 50 de lei pentru fiecare varianta de subiect si 5 lei pentru fiecare lucrare corectata.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
452

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
59

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
77

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...