Examenul de bacalaureat din Botosani, supravegheat cu camere video portabile!

Examenul de bacalaureat din Botosani, supravegheat cu camere video portabile!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Inspectoratul Scolar Judetean Botosani a anuntat, in aceasta dimineata, ca nu renunta la supravegherea video a examenelor de bacalaureat.

Pentru ca nu dispune de sumele necesare pentru achizitionarea si montarea camerelor, se vor folosi camere portabile.

"Pentru ca nu ne permitem o asemenea cheltuiala, vom folosi camere video portabile. In ceea ce ma priveste, totul va fi o premiera", a declarat astazi inspectorul general al ISJ, Ada Macovei.

Camerele video vor fi aduse de cadre didactice, dar si din alte surse, decontandu-se doar contravaloarea bateriilor folosite.

"Aceste camere garanteaza elevilor capabili de performanta ca vor obtine rezultate pe masura muncii lor. Niciodata nu vom vedea copii olimpici si cu rezultate bune la invatatura sa copieze", spune Ada Macovei.

Inspectorul general al ISJ spera ca, prin folosirea acestor camere video si asigurarea transparentei examenelor, sa demonstreze ca acel procent de aproximativ 90 la suta promovabilitate in judet este real.

Aceeasi metoda va fi folosita si la examenul de titularizare, intrucat, spune inspectorul general, nici nu au inceput examenele si au aparut comentarii.

"Din acest motiv vom monta camere video si in salile de examinare de la titularizare. Legislatia ne permite. Nu avem nevoie nici de acordul Ministerului Educatiei", a incheiat Ada Macovei.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...

Tânăr dintr-o comuna din Botoșani, prins conducând sub influența cocainei!

astăzi, 18:07
112

În cursul zilei de luni, 22 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Sucevei un autoturism condus ...

Elevii unei școli gimnaziale din județ au învățat cum să circule corect ca pietoni și bicicliști! (Foto)

astăzi, 17:32
51

Luni, 22.04.2024, Școala Gimnazială ,,Dan Iordăchescu” Hlipiceni, pe lângă activitățile impuse de programa școlară, a desfășurat, în cadrul programului ,,Școala altfel&rdq...