Etnobotanice consumate în apropierea liceelor din Botoșani! Ce le cere prefectul directorilor de școli!

Etnobotanice consumate în apropierea liceelor din Botoșani! Ce le cere prefectul directorilor de școli!
Imediata vecinătate a unor unități de învățământ din municipiul Botoșani, în special licee, a devenit locul preferat, pentru elevii care au căzut în această capcană, să se consume substanțele interzise.

Aparent, aceștia ies la o țigară, dar în realitate țigările conțin etnobotanice. De curând, jandarmii au identificat în apropierea unui liceu din municipiul Botoșani un elev care avea asupra sa substanțe etnobotanice sub formă vegetală.

Prefectul Dan Nechifor le-a cerut tuturor directorilor unităților de învățământ să acorde o atenție deosebită acestei probleme a consumului de etnobotanice, fenomen aflat în expansiune la Botoșani.

“În luna aprilie au fost întocmite 20 de dosare penale, în luna mai sunt deja 36 de dosare. Fenomenul se cam rostogolește și în două luni avem peste 60 de dosare penale. Aș avea o rugăminte pentru toți directorii de școli să acorde o atenție deosebită acestui fenomen. Fiind prezenți zi de zi în unitățile de învățământ ar trebui să verifice un singur aspect: elevii nu fumează țigări care conțin tutun, consumul se prezintă sub forma țigărilor sub formă vegetală pe care și le confecționează singuri. Din punctul meu de vedere cred că acțiunile de prevenire ar trebui focalizate în mediul urban în principal pentru că deocamdată din informațiile primite consumul de etnobotanice nu este prezent", a spus prefectul Dan Nechifor.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a cerut Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor să intensifice acțiunile de control în barurile din preajma școlilor, dar și în cele din localitățile de graniță.

“M-aș axa pe barurile din localitățile de graniță decât cele din centrul județului. Vă rog să acordați o atenție deosebită. Există barurui care sunt frecventate de minori și aș vrea să fiți foarte atenți pentru că acest consum de etnobotanice e dublat de consumul de alcool. Nu vreau să creadă respectivii agenți economici că vrem să le închidem activitatea dar consumul de alcool este interzis minorilor", a mai precizat prefectul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
65

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
1120

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
424

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...