Eşti prieten cu şeful tău pe Facebook? Vezi ce riscuri te pândesc

Eşti prieten cu şeful tău pe Facebook? Vezi ce riscuri te pândesc
Aproape 40% dintre angajaţi sunt prieteni pe Facebook cu şefii lor, potrivit unui studiu al firmei Cisco. Din clipa în care au acceptat această relaţie online, trebuie să fie mult mai atenţi cu mesajele şi pozele pe care le postează, altfel riscă să fie daţi afară.

Potrivit studiului Cisco, 33% dintre angajaţi au fost mai precauţi şi s-au împrietenit doar cu colegii de serviciu, în timp ce alţi 30% sunt decişi să separe total viaţa profesională de cea personală. 42% dintre participanţii la sondaj au spus că urmăresc constant mesajele şefilor şi colegilor pe Twitter.

"Dacă şeful îţi cere prietenia pe Facebook, ar fi total nepoliticos să-l refuzi. Dar înainte să-i dai ok-ul, ar fi bine să ştergi toate informaţiile compromiţătoare", spune consultantul Patrice-Anne Rutledge, citată de CareerBuilder.com. Nu este recomandat, însă, să-l inviţi tu în reţeaua ta de prieteni, deoarece creşte riscul unor relaţii tensionate.

În ultimii ani au apărut tot mai multe cazuri de angajaţi care sunt concediaţi pentru postările lor de pe Internet şi a crescut semnificativ numărul de procese între angajaţi şi angajatori care au legătură cu reţelele de socializare.

Riscurile de a intra în coliziune cu şefii sunt cu atât mai mari cu cât profilul tău conţine preferinţe politice, observaţii despre locul de muncă sau imagini cu escapadele din week-end.

Din momentul în care i-ai permis şefului să vadă conţinutul paginii tale de Facebook, trebuie să monitorizezi atent tot ce postezi. Unele dintre mesajele care par inofensive la un moment dat, pot avea un caracter exploziv mai târziu.

Soluţia cea mai rezonabilă este să te foloseşti de filtrele existente în reţeaua de socializare şi să-i permiţi managerului să aibă acces doar la anumite categorii de informaţii, nu la toate. În acest fel, vei da un caracter mai personalizat relaţiei cu el şi nici nu te expui concedierii.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Senatorul Federovici: „În plan personal, sunt mândră de realizările guvernării PSD”

astăzi, 21:12
130

Președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, a transmis un punct de vedere cu privire la impactul guvernării social-democraților asupra românilor și la situația critică în care part...

O secție de votare din municipiul Botoșani își schimbă adresa

astăzi, 21:02
92

Locuitorii domiciliați pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Botoșani, care obișnuiau să voteze la Secția nr. 77, amenajată la Școala Generală nr. 3, sunt nevoiți să se deplaseze că...

Lista medicamentelor compensate a crescut cu 17 tipuri de molecule pentru boli cronice

astăzi, 20:39
83

Noi medicamente inovative au fost introduse în lista medicamentelor compensate și gratuite pentru pacienții cu afecțiuni cronice. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, prin inte...