Eşti prieten cu şeful tău pe Facebook? Vezi ce riscuri te pândesc

Eşti prieten cu şeful tău pe Facebook? Vezi ce riscuri te pândesc
Aproape 40% dintre angajaţi sunt prieteni pe Facebook cu şefii lor, potrivit unui studiu al firmei Cisco. Din clipa în care au acceptat această relaţie online, trebuie să fie mult mai atenţi cu mesajele şi pozele pe care le postează, altfel riscă să fie daţi afară.

Potrivit studiului Cisco, 33% dintre angajaţi au fost mai precauţi şi s-au împrietenit doar cu colegii de serviciu, în timp ce alţi 30% sunt decişi să separe total viaţa profesională de cea personală. 42% dintre participanţii la sondaj au spus că urmăresc constant mesajele şefilor şi colegilor pe Twitter.

"Dacă şeful îţi cere prietenia pe Facebook, ar fi total nepoliticos să-l refuzi. Dar înainte să-i dai ok-ul, ar fi bine să ştergi toate informaţiile compromiţătoare", spune consultantul Patrice-Anne Rutledge, citată de CareerBuilder.com. Nu este recomandat, însă, să-l inviţi tu în reţeaua ta de prieteni, deoarece creşte riscul unor relaţii tensionate.

În ultimii ani au apărut tot mai multe cazuri de angajaţi care sunt concediaţi pentru postările lor de pe Internet şi a crescut semnificativ numărul de procese între angajaţi şi angajatori care au legătură cu reţelele de socializare.

Riscurile de a intra în coliziune cu şefii sunt cu atât mai mari cu cât profilul tău conţine preferinţe politice, observaţii despre locul de muncă sau imagini cu escapadele din week-end.

Din momentul în care i-ai permis şefului să vadă conţinutul paginii tale de Facebook, trebuie să monitorizezi atent tot ce postezi. Unele dintre mesajele care par inofensive la un moment dat, pot avea un caracter exploziv mai târziu.

Soluţia cea mai rezonabilă este să te foloseşti de filtrele existente în reţeaua de socializare şi să-i permiţi managerului să aibă acces doar la anumite categorii de informaţii, nu la toate. În acest fel, vei da un caracter mai personalizat relaţiei cu el şi nici nu te expui concedierii.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
4

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
485

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
153

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...