Ești afectat de furtună? Asigurarea obligatorie nu te va despăgubi. Poliţa acoperă doar 3 situaţii! VIDEO

Ești afectat de furtună? Asigurarea obligatorie nu te va despăgubi. Poliţa acoperă doar 3 situaţii! VIDEO

Lăsaţi în calea urgiei de autorităţile incapabile să-i anunţe că sunt în pericol de moarte, cei şi aşa năpăstuiţi sunt puşi în faţa unei situaţii revoltătoare. Nu vor beneficia de asigurarea obligatorie. Această poliţă acoperă doar 3 situaţii: cutremure, inundaţii şi alunecări de teren, nu şi pagubele provocate de furtună.

Întrebat de absurdul situaţiei, şeful Guvernului vorbeşte despre o posibilă modificare a legislaţiei, însă până atunci, face un apel la solidaritate.

Prăpădul de la sfârşitul săptămânii, la Timișoara, a lăsat urme adânci. 8 oameni au pierit loviţi de copaci spulberaţi de vânt. Poate scăpau dacă avertismentele ar fi fost date la timp şi s-ar fi putut adăposti.

Oamenii ale căror case şi maşini au fost distruse nu ştiu ce să facă mai întâi. Acum au aflat şi că asigurările obligatorii pe care le plătesc de câțiva ani nu le folosesc la nimic. Poliţele sunt valabile doar în cazul unui cutremur, a alunecărilor de teren şi a inundaţiilor provocate de devărsarea râurilor. Până acum nimeni nu s-a gândit să adapteze legislaţia la fenomele meteo extreme. Iar în acest moment instituţiile statului îşi pasează responsabilitatea.

Mihai Tudose: "Cel la etajul patru al unui bloc nu o să sufere de inundaţii, mai ales în localităţile pe unde nu trece nicio apă şi e la munte. Este o treabă de solidaritate, un concept de solidaritate generală. Cred că în Parlament e cel mai simplu de modificat această lege, dar trebuie vorbit şi cu ASF că practic se vor modifica tarifele".

Mona Cucu, director Direcţia Supraveghere ASF: "Acoperirea unor asemenea riscuri poate să fie luată în discuţie, riscurile produse de un fenomen precum furtuna".

Cine ar trebui să vină cu iniţiativa legislativă?

Mona Cucu, director Direcţia Supraveghere ASF: "Din zona Ministerului Mediului, al Guvernului, al Parlamentului, ASF nu este în niciun caz iniţiator"

Şi mai trist este că noul val de ploi abia anunţat ar putea să provoace şi mai multe necazuri şi nici în această situaţie oamenii nu vor lua niciun leu. Citeste mai departe pe StirileProTV...
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...