Escrocul-minor din Dorohoi a returnat banii pe care ii incasase pentru adidasi vechi si pachete goale de tigari!

Escrocul-minor din Dorohoi a returnat banii pe care ii incasase pentru adidasi vechi si pachete goale de tigari!
"Vrem sa aducem mii de multumiri Politiei Dorohoi, departamentul Economic, si ziarului dumneavoastra, ca ati fost alaturi de noi sa ne putem recupera banii".

Barbatul din Campulung Muscel, cel care in urma cu o saptamana ne anunta ca a fost inselat de un tanar din Dorohoi, si-a recuperat suma de bani.

Demersul acestuia a fost, dincolo de incercarea de a recupera suma de bani, cea de a face public un fapt cu care s-ar putea confrunta oricare dintre noi.

Mai exact, apeland la un site de licitatii pe internet, barbatul a solicitat cu buna-credinta un telefon mobil si doua perechi de adidasi. Nu mica i-a fost surpriza cand, dupa ce a achitat contravaloarea coletului sosit de la Dorohoi, a descoperit, in locul obiectelor licitate, o pereche de adidasi vechi, pachete goale de tigari si o pereche de sosete folosite!

Politia din Dorohoi, care a intreprins cercetari, la sesizarea pagubitului, a descoperit ca faptasul este minor si ca nu actiona singur.

"Dupa o saptamana de asteptat si de promisiuni de la tatal lui I. Lucian, in data de 16.09.2009 am reusit, datorita unui domn din Politia Dorohoi si cu sprijinul presei, sa ne putem recupera banii, pentru a nu-l actiona in judecata pe infractor. Pe aceasta cale vrem sa aducem mii de multumiri Politiei Dorohoi, departamentul Economic, si ziarului dumneavoastra, ca ati fost alaturi de noi sa ne putem recupera banii pe un pachet cu tigari goale si o pereche de adidasi folositi, in stare jalnica. Speram de acum inainte ca tanarul I. Lucian, din Dorohoi, sa nu mai savarseasca astfel de infractiuni", ne-a transmis Bogdan B., din Campulung Muscel.

Site-ul care gazduieste tranzactiile de acest fel nu este pasibil de sanctiuni, mai ales ca, in momentul inscrierii, clientii sunt atentionati ca administratorul nu isi asuma raspunderea fata de produsele puse in vanzare, nici nu raspunde in vreun fel de calitatea acestora.

Cu toate acestea, la inscrierea pe acest site, prima solicitare, alaturi de luarea la cunostinta vizavi de regulile si termenii de functionare, o conditie principala este ca utilizatorul sa aiba 18 ani. Ori stim ca dorohoianul care vindea pe site si isi inseala clientii este minor, el avand 16 ani.

Dupa mai multe sesizari, administratorul a inchis contul minorului infractor din Dorohoi.

"Daca este un site legal constituit si un operator economic autorizat intra sub competenta noastra, dar daca este un site fantoma sau este o persoana fizica care vinde minuni, nu intra sub competenta noastra. In astfel de cazuri doar politia poate actiona", a declarat Alexandru Zarug, director coordonator adjunct din cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Asadar, nu ramane decat vigilenta celui care apeleaza la tranzactiile pe internet. Infractiunile de acest gen au capatat in ultimul timp o mai mare amploare, tocmai fiind data protectia pe care internetul o ofera, dar si neimplicarea propriu-zisa a site-ului care gazduieste tranzactia.

Vezi si Inselat pe internet de un escroc din Dorohoi

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
249

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
306

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
437

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...