Eroii Revoluției, comemorați și la Botoșani. "Să sperăm că jerfa de sânge nu a fost în zadar" - FOTO, VIDEO

Eroii Revoluției care în urmă cu 27 de ani au plătit cu prețul vieții eliberarea țării de sub regimul comunist au fost comemorați, joi, în cadrul unui cremonial ce a avut loc la Biserica "Cuvioasa Parascheva" din municipiul Botoșani.

Eroii Revoluției, comemorați și la Botoșani. "Să sperăm că jerfa de sânge nu a fost în zadar" - FOTO, VIDEO

Oficialitățile, în frunte cu prefectul Dan Nechifor, primarul Cătălin Flutur și Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean, s-au adunat în fața Palatului Administrativ, unde alături de membrii  Asociaţiei Revoluţionare “22-25 Decembrie 1989" din Botoşani au ținut un moment de reculegere în memoria celor 15 botoșăneni morți la evenimentele din 1989 și au depus o jerbă de flori la placa comemorativă.

"Acum 27 de ani, în acest loc, colegii mei au început Revoluția română din Botoșani. În acest moment avem două evenimente, comemorarea erolilor Revoluției, și sărbătorirea victoriei Revoluției române din 22 decembrie 1989 și a libertății. Aș dori să păstrăm un moment de comemorare pentru eroii martiri din județul Botoșani și pentru colegii noștri care nu mai sunt printre noi. Să sperăm că după 27 de ani spiritul care nu este întâmplător al lui Iisus Hristos este acum printre noi și ne va face să facem totul pentru o viață mai bună. Sper  ca astăzi, nu este întâmplător, va fi ales primul-ministru, și sperăm că vom fi ceea ce am fost și mai mult decât atât. Să sperăm că jerfa de sânge nu a fost în zadar", a spus Vasile Halasanu, unul dintre revoluționarii din Botoșani.

După momentul de reculegere, oficialităţile şi revoluţionarii botoşăneni s-au deplasat la Biserica Cuvioasa Parascheva, de pe Pietonalul Uniri, unde preotul Garnizoanei Botoșani a ținut o slujbă de pomenire în memoria eroilor neamului morți la Revoluție. 

La final, au fost depuse coroane de flori la monumentul din curtea bisericii, închinat eroilor morți la Revoluție.













 

 

Spune-ne opinia ta