Emotii la inceput de an scolar si la gradinita

Emotii la inceput de an scolar si la gradinita
De mână cu părinţii şi bunicii, copiii preşcolari au trăit emoţiile începutului de an şcolar, fiind întâmpinaţi de doamnele educatoare care le-au urat bun venit în lumea basmelor şi a copilăriei.

"Prima zi de grădiniţă, acest eveniment major din viaţa fiecărui copil, a fiecărui părinte, a fost trăit cu intensitate de către bobocii grădiniţei noastre. Emoţiile, temerile, necunoscutele, scâncentele şi marile întrebări despre cum va fi prima zi de grădiniţă s-au estompat de acum, lăsând loc sentimentelor de bucurie, de siguranţă, de certitudine: suntem cu toţii bine, ne-am acomodat unii cu alţii, ne-am împrietenit şi parcă ne cunoaştem "de când lumea"!", a spus prof. Nela Miron de la Grădiniţa nr. 4 Botoşani.

Grădiniţa e un pas care trebuie făcut, oricât de greu e la început. Scopul grădiniţei, practic, e încadrarea în societate, dar şi faptul că cel mic trebuie să respecte un anumit program.

Acum se pun bazele educaţiei, şi e foarte important pentru cei mici să frecventeze grădiniţa.Tot acum, copilul vede că poate (fie că vrea, fie că nu) să stea şi fără mami, aşa cum a învăţat că poate merge singur, că poate mânca singur, că se poate îmbrăca singur etc. E încă un pas spre independenţa de care el are nevoie pentru a se putea descurca în viaţă.

La festivitate a participat şi părintele paroh Grădinaru Ştefan, care a urat micuţilor, părinţilor şi doamnelor educatoare un an şcolar binecuvântat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
80

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
89

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
120

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...