Emigrantul român de prin Europa: "Vă rugăm să nu vă suparăți că mai venim şi noi prin România"

Emigrantul român de prin Europa: "Vă rugăm să nu vă suparăți că mai venim şi noi prin România"
"Unii spun despre noi ca am fi sclavi, ca spălam babe la cur și ca adunam căpșuni și muncim în agricultura.

Dragii mei, asta făceam si in Romania. Numai ca acolo munceam pe 1000 de RON si aici muncim pe 1000 de euro. Sa nu-mi spuneți ca in Romania nu exista Azile de Batrani… oare angajații de-acolo au mașini de spălat la cur bătrânii? Nu cred… tot ei fac treaba, dar pe bani foarte putini. Cam care sunt sclavii sistemului?

Cam asta face o "spălătoare de cururi"… trăiește în casa cu cea pe care o îngrijește, are masa asigurata de la același frigider, cazarea este gratuita și primește și salariul care este net superior celui din Romania.

Agricultura este o alta ramura in care sunt romanii sclavi. Se face agricultura moderna aici, se muncește bine, dar ești plătit cât de cât rezonabil, cam 3.5- 4.5 euro/ora.

Depinde cât lucrezi, ajungi si la salarii de 1300-1500 de euro. Poti locui chiar in zona unde muncești, la costuri mai reduse, sau in apartamente separate cu familia. Ai acces la sanatate si la educație, adică spitalul te primește pentru orice problema, iar copilul tău sta la scoală cu ceilalți copii de spanioli, fără problema. O adevărata bătaie de joc…

Sistemul sanitar pentru cei ce lucrează este o adevărată binefacere. Orice emigrant care muncește, primește îngrijire medicala nelimitata, fie operație de inima, fie o zgârietura cu un cui pe șantier. Credeti-ma, nimeni nu te pune sa mergi pana la chioșcul de vis-a-vis sa cumperi niște injecții sau aspirine, ca nu ti le asigura spitalul. Alta bataie de joc…
Vedeți cat de infecte sunt spitalele lor, fata de spitalele din Romania… ce sa facem? Rezistam.

Administrația publica isi bate joc de toti emigranții si nu ii plimba de la un ghișeu la altul degeaba, le dau hârtiile repede si cu un zâmbet amabil, cu siguranța ca rad de ei.

Politia nu ia șpagă, sunt foarte politicoși, te ajuta dacă ești pierdut in spațiu. Nici când vrei o adeverință, in bătaia lor de joc te refuza dacă vrei sa le dai ceva.

Romanii stau in special prin sate de pescari sau de agricultori, cum ar fi Marbella, Calpe, Barcelona, sau in insule Mallorca, Canarias, Ibiza… ca nu au multi bani sa se întrețină.

Stau cu banii legați cu zgârci, pentru ca banca nu ii mai primește ca au prea mari conturile. Bătaie de joc, zau…

Care nu au fost luați la munca, si-au făcut si ei niște mici magazine pe-aici, restaurante minuscule cu cațe 300 de locuri, sunt reprezentanți pentru firme mari din lume, Chanel, RayBan, Gerovital… Amărați, se descurca cum pot, ca doar sunt bătaia de joc a străinilor.

In ce va privește pe voi, conaționali ai noștri care sunteți super ok in Romania, va mulțumim ca ne purtați de grija și va rugam sa nu va suparăți ca mai venim si noi pe-acolo, am veni cu mașini mai mici, dar suntem atât de amărați, ca altele nu avem. Asa ca venim cu astea.

Ne plac manelele de la voi si asa ca îndrăznim sa le mai ascultam si noi. Iar cu semințele… aproape ca nu se vad ale noastre printre ale voastre.

Va pupam si va asiguram ca va iubim, chiar dacă vedem ca unii dintre voi se uita chiorâș când va vizitam. Numai bine si ne place asa sclavi și în bătaia ăstora de joc". SURSA: loon.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
134

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
233

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
360

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...