Elevul care a inventat mâna bionică lucrează la o nouă invenție

Elevul care a inventat mâna bionică lucrează la o nouă invenție
Elevul Constantin Voiniciuc, de la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, care a realizat proiectul Robo Hand (Mâna Robotică), lucrează la o nouă invenție.

Tănărul a spus că banii pe care i-a primit de la primar, cei 1.500 de lei, îi va folosi pentru proiectele viitoare pe care le are în plan.

Pentru următoarea competiție la care va participa, Concursul de Creativitate în Fizică şi Tehnologii "Ştefan Procopiu", Constantin Voiniciuc lucrează la o încuietoare electronică.

“Lucrez la o încuietoare electronică acționată prin vibrații. Bați la ușă și se deschide automat, nu este nevoie de nicio cheie. Se înregistrează un cod, care mai apoi este recunoscut", a spus Constantin Voiniciuc.

Tânărul este pasionat de robotică de la vârsta de 10 ani, până acum participând la numeroase competiții.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1057

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
304

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
262

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...