Elevii vor profesori exigenti, dar calmi!

Elevii vor profesori exigenti, dar calmi!
Ce apreciaza cel mult elevii la profesori? Cu siguranta, vorbim despre cei care stiu sa le inteleaga problemele, stau de vorba cu ei, fac lectiile interesante, ii respecta, discuta cu ei si in afara orelor, sunt exigenti, dar calmi.

Care este imaginea profesorilor in ochii elevilor, de ce unii dascali sunt respectati si altii nu, cum ar trebui sa fie profesorul ideal? Sunt intrebari la care Unicef si Centrul Educatia 2000 Plus au incercat sa raspunda, in urma unui studiu care a durat un an de zile.

La intrebarea "Cum vezi tu un profesor ideal?", majoritatea elevilor nu au stiut sa raspunda. Cei care au facut studiul cred ca si profesorii sunt vinovati de relatia distanta cu elevii. Studiul concluzioneaza ca exista trei categorii de profesori.

Prima categorie sunt profesorii absurzi, foarte exigenti, carora nu le pasa daca elevii inteleg ce li se cere si pe care elevii ii considera "gardieni de inchisoare!"

Al doilea tip de profesor este cel care tine echilibrul intre exigenta si prietenie, care stie sa glumeasca, pe care il intereseaza problemele elevilor, dar impune reguli clare de comportament pe care le respecta el insusi. Mai mult, il poate convinge pe elev ca meseria de profesor este una care merita sa fie urmata.

A treia categorie sunt profesorii slab pregatiti, care isi desconsidera elevii si le spun ca sunt "bestii", "prosti", "nesimtiti", "mortaciuni", "handicapati" sau "animale". Profesorii din aceasta categorie mananca in timpul orelor, vorbesc la telefon sau citesc ziarul si nu le pasa daca elevii invata sau nu, sau si mai rau, sunt violenti, fie cu vorba, fie cu fapta. (sursa: www.realitatea.net)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
154

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
580

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
291

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de miercuri, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Potrivit prof. Claudia Hârtie, de la Școal...