Elev din Botoșani calificat în lotul lărgit de pregătire pentru o olimpiadă internațională

Elev din Botoșani calificat în lotul lărgit de pregătire pentru o olimpiadă internațională
În perioada 31 iulie – 04 august 2016, la Hunedoara, s-a desfășurat Olimpiada Națională de Științe pentru Juniori.

La Olimpiada Națională de Științe pentru Juniori, județul Botoșani a fost reprezentat de 5 elevi. Elevul MURARIU M. Dănuţ, de la Colegiul Național Mihai Eminescu Botoșani a obținut mențiune MENCȘ, clasându-se pe locul 9. Locul obținut i-a permis calificarea în lotul lărgit de pregătire pentru etapa internațională a olimpiadei. Elevul va participa la stagiile de pregătire și probele de baraj pentru selecția lotului restrâns ce va reprezenta România la etapa internațională a olimpiadei din acest an.

Elevul MURARIU M. Dănuţ este pregătit de prof. Pintilei Aurelian (fizică), prof. Guceanu Constantin (chimie) și prof. Huțanu Liviu Orest (biologie). Rezultate deosebite au obținut și ceilalți elevi participanti din județul nostru: 

MIHOREANU Cosmina, de la Colegiul Național Mihai Eminescu Botoșani, pregătită de prof. Bălăucă Cristina-Maria (fizică), prof. Vasilache Mihaela (chimie) și  prof. Mitelu Cătălina (biologie) s-a clasat pe locul 21.

 IUREA Iasmina-Maria, de la Școala Gimnazială Grigore Antipa Botoșani, pregătită de prof. Tudosă Rodica (fizică), prof. Cantoriu Mariana Tatiana (chimie) și prof. Antoche Mirela (biologie) s-a clasat pe locul 31.

DUMITRESCU T. Liviu, de la Școala Gimnazială Grigore Antipa Botoșani, pregătit de prof. Tudosă Rodica (fizică), prof. Cantoriu Mariana Tatiana (chimie) și prof. Antoche Mirela (biologie) s-a clasat pe locul 70, iar 

COSTÎN Luca Cosmin, de Școala Gimnazială Nr. 7 Botoșani, pregătit de prof. Costîn Mihaela (fizică), prof. Roată Cristina (chimie) și prof. Oniciuc Georgeta (biologie)  s-a clasat pe locul 71.

Olimpiada de Științe pentru Juniori se adresează elevilor cu rezultate deosebite la disciplinele din domeniul științelor - fizică, chimie, biologie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitație de weekend: Cele mai vesele bocitoare și un spectacol despre lumea de ieri și de azi, la Teatrul Eminescu!

astăzi, 19:14
27

Teatrul "Mihai Eminescu" Botoșani invită botoșănenii sâmbătă, 24 martie, ora 18.00, să vizioneze un spectacol care a obținut 4 premii la Festivalul Internaționa...

România 100 - 25 martie 2018: Botoșănenii, așteptați la Marea Adunare Centenară de la Chișinău!

astăzi, 18:25
195

În curand se vor împlini 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. După peste 100 de ani de stăpânire rusească, în urma revoluției bolșevice din Rusia din ...

Meteorologii au emis o nouă ALERTĂ de vreme rea, valabilă până joi dimineaţă!

astăzi, 16:08
540

Vremea se va menţine deosebit de rece, cu valori termice mai scăzute, în general, cu 10 grade faţă de mediile climatologice specifice perioadei. Potrivit ANM, temperaturile vor fi negative n...