Elev din Botoșani calificat în lotul lărgit de pregătire pentru o olimpiadă internațională

Elev din Botoșani calificat în lotul lărgit de pregătire pentru o olimpiadă internațională
În perioada 31 iulie – 04 august 2016, la Hunedoara, s-a desfășurat Olimpiada Națională de Științe pentru Juniori.

La Olimpiada Națională de Științe pentru Juniori, județul Botoșani a fost reprezentat de 5 elevi. Elevul MURARIU M. Dănuţ, de la Colegiul Național Mihai Eminescu Botoșani a obținut mențiune MENCȘ, clasându-se pe locul 9. Locul obținut i-a permis calificarea în lotul lărgit de pregătire pentru etapa internațională a olimpiadei. Elevul va participa la stagiile de pregătire și probele de baraj pentru selecția lotului restrâns ce va reprezenta România la etapa internațională a olimpiadei din acest an.

Elevul MURARIU M. Dănuţ este pregătit de prof. Pintilei Aurelian (fizică), prof. Guceanu Constantin (chimie) și prof. Huțanu Liviu Orest (biologie). Rezultate deosebite au obținut și ceilalți elevi participanti din județul nostru: 

MIHOREANU Cosmina, de la Colegiul Național Mihai Eminescu Botoșani, pregătită de prof. Bălăucă Cristina-Maria (fizică), prof. Vasilache Mihaela (chimie) și  prof. Mitelu Cătălina (biologie) s-a clasat pe locul 21.

 IUREA Iasmina-Maria, de la Școala Gimnazială Grigore Antipa Botoșani, pregătită de prof. Tudosă Rodica (fizică), prof. Cantoriu Mariana Tatiana (chimie) și prof. Antoche Mirela (biologie) s-a clasat pe locul 31.

DUMITRESCU T. Liviu, de la Școala Gimnazială Grigore Antipa Botoșani, pregătit de prof. Tudosă Rodica (fizică), prof. Cantoriu Mariana Tatiana (chimie) și prof. Antoche Mirela (biologie) s-a clasat pe locul 70, iar 

COSTÎN Luca Cosmin, de Școala Gimnazială Nr. 7 Botoșani, pregătit de prof. Costîn Mihaela (fizică), prof. Roată Cristina (chimie) și prof. Oniciuc Georgeta (biologie)  s-a clasat pe locul 71.

Olimpiada de Științe pentru Juniori se adresează elevilor cu rezultate deosebite la disciplinele din domeniul științelor - fizică, chimie, biologie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

10.000 de tineri părăsesc România în acest an pentru a studia în străinătate

Joi, 19 Iulie 2018
217

Cele mai căutate sunt cele din Marea Britanie, Danemarca şi Olanda. Şansele de a studia la cel mai înalt nivel, dar şi haosul din învăţământul românesc, sunt principalel...

Parintilor care se tem de cadrele didactice

Joi, 19 Iulie 2018
277

- Silviu, auzi, nu vrei tu să te duci la şedinţa cu părinţii?, începe cu prudenţă Luminiţa.- Ce s-a întâmplat?- Silviu, eu nu pot să stau de vorbă cu diriginta lui ...

Sfântul Ilie, aducătorul de ploi. Superstiţii în tradiţia populară de Sânt Ilie

Joi, 19 Iulie 2018
478

Sfântul Ilie 2018. Tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Ilie. Sfântul Ilie este cinstit de creştini, vineri, ca aducător de ploi, după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte...