Elev din Botoșani calificat în lotul lărgit de pregătire pentru o olimpiadă internațională

Elev din Botoșani calificat în lotul lărgit de pregătire pentru o olimpiadă internațională
În perioada 31 iulie – 04 august 2016, la Hunedoara, s-a desfășurat Olimpiada Națională de Științe pentru Juniori.

La Olimpiada Națională de Științe pentru Juniori, județul Botoșani a fost reprezentat de 5 elevi. Elevul MURARIU M. Dănuţ, de la Colegiul Național Mihai Eminescu Botoșani a obținut mențiune MENCȘ, clasându-se pe locul 9. Locul obținut i-a permis calificarea în lotul lărgit de pregătire pentru etapa internațională a olimpiadei. Elevul va participa la stagiile de pregătire și probele de baraj pentru selecția lotului restrâns ce va reprezenta România la etapa internațională a olimpiadei din acest an.

Elevul MURARIU M. Dănuţ este pregătit de prof. Pintilei Aurelian (fizică), prof. Guceanu Constantin (chimie) și prof. Huțanu Liviu Orest (biologie). Rezultate deosebite au obținut și ceilalți elevi participanti din județul nostru: 

MIHOREANU Cosmina, de la Colegiul Național Mihai Eminescu Botoșani, pregătită de prof. Bălăucă Cristina-Maria (fizică), prof. Vasilache Mihaela (chimie) și  prof. Mitelu Cătălina (biologie) s-a clasat pe locul 21.

 IUREA Iasmina-Maria, de la Școala Gimnazială Grigore Antipa Botoșani, pregătită de prof. Tudosă Rodica (fizică), prof. Cantoriu Mariana Tatiana (chimie) și prof. Antoche Mirela (biologie) s-a clasat pe locul 31.

DUMITRESCU T. Liviu, de la Școala Gimnazială Grigore Antipa Botoșani, pregătit de prof. Tudosă Rodica (fizică), prof. Cantoriu Mariana Tatiana (chimie) și prof. Antoche Mirela (biologie) s-a clasat pe locul 70, iar 

COSTÎN Luca Cosmin, de Școala Gimnazială Nr. 7 Botoșani, pregătit de prof. Costîn Mihaela (fizică), prof. Roată Cristina (chimie) și prof. Oniciuc Georgeta (biologie)  s-a clasat pe locul 71.

Olimpiada de Științe pentru Juniori se adresează elevilor cu rezultate deosebite la disciplinele din domeniul științelor - fizică, chimie, biologie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O soferiţă însărcinată a suferit un atac de panică după un accident! Un echipaj Smurd, solicitat la faţa locului

Joi, 23 Noiembrie 2017
1176

Evenimentul a avut loc, joi după-amiază, la intrare în oraşul Săveni dinspre Botoşani. Tânăra, de 27 de ani, se afla la volanul unui VW Passat, fiind acroşată de un autoturism...

Dezbatere la Liceul "Regina Maria" Dorohoi: Educația digitală versus educația tradițională - FOTO

Joi, 23 Noiembrie 2017
388

Joi, 23 noiembrie, un grup de  reprezentanți ai Centrului Europe Direct Botoșani a efectuat  o deplasare la Dorohoi, la Liceul Regina Maria, pentru o inedită activitate în...

Comunicat - Doina Federovici: "Județul Botoșani a primit de la Guvern fondurile necesare pentru asigurarea cheltuielilor din domeniul asistenței sociale"

Joi, 23 Noiembrie 2017
297

Președintele PSD Botoșani a anunțat astăzi că în urma solicitărilor autorităților locale, Guvernul a alocat din fondul de rezervă necesarul de bani pentru asigurarea cheltuielilor privi...