Elev din Botoșani calificat în lotul lărgit de pregătire pentru o olimpiadă internațională

Elev din Botoșani calificat în lotul lărgit de pregătire pentru o olimpiadă internațională
În perioada 31 iulie – 04 august 2016, la Hunedoara, s-a desfășurat Olimpiada Națională de Științe pentru Juniori.

La Olimpiada Națională de Științe pentru Juniori, județul Botoșani a fost reprezentat de 5 elevi. Elevul MURARIU M. Dănuţ, de la Colegiul Național Mihai Eminescu Botoșani a obținut mențiune MENCȘ, clasându-se pe locul 9. Locul obținut i-a permis calificarea în lotul lărgit de pregătire pentru etapa internațională a olimpiadei. Elevul va participa la stagiile de pregătire și probele de baraj pentru selecția lotului restrâns ce va reprezenta România la etapa internațională a olimpiadei din acest an.

Elevul MURARIU M. Dănuţ este pregătit de prof. Pintilei Aurelian (fizică), prof. Guceanu Constantin (chimie) și prof. Huțanu Liviu Orest (biologie). Rezultate deosebite au obținut și ceilalți elevi participanti din județul nostru: 

MIHOREANU Cosmina, de la Colegiul Național Mihai Eminescu Botoșani, pregătită de prof. Bălăucă Cristina-Maria (fizică), prof. Vasilache Mihaela (chimie) și  prof. Mitelu Cătălina (biologie) s-a clasat pe locul 21.

 IUREA Iasmina-Maria, de la Școala Gimnazială Grigore Antipa Botoșani, pregătită de prof. Tudosă Rodica (fizică), prof. Cantoriu Mariana Tatiana (chimie) și prof. Antoche Mirela (biologie) s-a clasat pe locul 31.

DUMITRESCU T. Liviu, de la Școala Gimnazială Grigore Antipa Botoșani, pregătit de prof. Tudosă Rodica (fizică), prof. Cantoriu Mariana Tatiana (chimie) și prof. Antoche Mirela (biologie) s-a clasat pe locul 70, iar 

COSTÎN Luca Cosmin, de Școala Gimnazială Nr. 7 Botoșani, pregătit de prof. Costîn Mihaela (fizică), prof. Roată Cristina (chimie) și prof. Oniciuc Georgeta (biologie)  s-a clasat pe locul 71.

Olimpiada de Științe pentru Juniori se adresează elevilor cu rezultate deosebite la disciplinele din domeniul științelor - fizică, chimie, biologie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ei sunt cei mai buni șahiști din județul Botoșani! FOTO

astăzi, 14:08
160

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Academia Olimpică Română, Filiala Botoşani, au organizat la sfâr...

Sfârşit cumplit! Tânăr mort după ce hainele i-au luat foc!

astăzi, 13:19
678

Un tânăr în vârstă de 34 de ani, din localitatea Teioasa, orașul Darabani, şi-.a pierdut viaţa, duminică dimineaţa, după ce a suferit arsuri grave pe tot corpul.&nb...

Tânără din Botoşani, rănită într-un accident rutier!

astăzi, 13:12
221

Sâmbătă, la ora 12.23, în timp ce conducea autoturismul  într-o curbă pe DJ 178, din comuna suceveană Arbore, un bărbat  de 41 de ani, din orașul Cajvana,  ...