Elena Udrea demisioneaza din fruntea PDL Bucuresti

Elena Udrea demisioneaza din fruntea PDL Bucuresti
 Președintele PDL București, Elena Udrea, și-a anunțat demisia din fruntea organizației, ca urmare a rezultatului obținut la alegerile locale. Partidul Democrat Liberal se va reuni, joi, pentru a face o analiză a rezultatelor alegerilor locale.

Elena Udrea spune că a luat această decizie încă de duminică seară, după anunţarea rezultatelor parţiale pentru alegerile locale 2012. Conform ultimei numărători a BEM, în Capitală PDL a obținut 16,54% din voturile pentru CGMB, iar candidatul PDL la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană, 17,14%.

"Ca om politic responsabil şi cu onoare, am decis încă de duminică seară să demisionez din funcţia de preşedinte al PDL Bucureşti, demisia fiind efectivă după validarea aleşilor locali de la nivelul Capitalei, în conformitate cu prevederile legale", a declarat Udrea pentru mediafax.ro.
 
Ea a apreciat că "rezultatele alegerilor locale la nivel naţional sunt departe de a fi mulţumitoare", deşi PDL a câştigat un număr de primării aproape egal cu cel din 2008, iar scorul politic tinde către cel pe care partidul şi l-a propus. Udrea a menţionat că democrat-liberalii sunt conştienţi de "votul negativ, sancţionator" dat de electorat. "Înţelegem perfect semnificaţia acestuia şi ne asumăm faptul că PDL, ca principal partid în coaliţie, a plătit costurile unei guvernaări de austeritate", a afirmat Udrea.

În opinia sa, "este momentul unei analize serioase şi a unei introspecţii personale la nivelul liderilor partidului". "Cred că e foarte important să vorbim mai puţin şi să acţionăm mai mult. Trebuie să decidem raţional pe ce drum vom merge în continuare", a spus Elena Udrea, declarându-se convinsă că o analiză va viza şi PDL Bucureşti, dat fiind faptul că scorul obţinut atât în cele şase sectoare, cât şi la CGMB este sub ţinta fixată, dar şi sub aşteptările sale. Udrea a subliniat că atât ea, cât şi cei şase preşedinţi de sectoare, îşi asumă aceste rezultate, iar un rezultat slab nu poate rămâne fără urmări.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festivalului Filmului European ajunge la Botoșani (Cinema „Unirea”) în perioada 10-12 mai cu filme despre libertate!

astăzi, 20:00

Ediția a 28-a Festivalului Filmului European va debuta la București chiar de Ziua Europei, pe 9 mai și se va încheia la Chișinău, pe 8 iunie,Festivalul Filmului European este organizat ...

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
25

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
70

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...