Elena Udrea demisioneaza din fruntea PDL Bucuresti

Elena Udrea demisioneaza din fruntea PDL Bucuresti
 Președintele PDL București, Elena Udrea, și-a anunțat demisia din fruntea organizației, ca urmare a rezultatului obținut la alegerile locale. Partidul Democrat Liberal se va reuni, joi, pentru a face o analiză a rezultatelor alegerilor locale.

Elena Udrea spune că a luat această decizie încă de duminică seară, după anunţarea rezultatelor parţiale pentru alegerile locale 2012. Conform ultimei numărători a BEM, în Capitală PDL a obținut 16,54% din voturile pentru CGMB, iar candidatul PDL la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană, 17,14%.

"Ca om politic responsabil şi cu onoare, am decis încă de duminică seară să demisionez din funcţia de preşedinte al PDL Bucureşti, demisia fiind efectivă după validarea aleşilor locali de la nivelul Capitalei, în conformitate cu prevederile legale", a declarat Udrea pentru mediafax.ro.
 
Ea a apreciat că "rezultatele alegerilor locale la nivel naţional sunt departe de a fi mulţumitoare", deşi PDL a câştigat un număr de primării aproape egal cu cel din 2008, iar scorul politic tinde către cel pe care partidul şi l-a propus. Udrea a menţionat că democrat-liberalii sunt conştienţi de "votul negativ, sancţionator" dat de electorat. "Înţelegem perfect semnificaţia acestuia şi ne asumăm faptul că PDL, ca principal partid în coaliţie, a plătit costurile unei guvernaări de austeritate", a afirmat Udrea.

În opinia sa, "este momentul unei analize serioase şi a unei introspecţii personale la nivelul liderilor partidului". "Cred că e foarte important să vorbim mai puţin şi să acţionăm mai mult. Trebuie să decidem raţional pe ce drum vom merge în continuare", a spus Elena Udrea, declarându-se convinsă că o analiză va viza şi PDL Bucureşti, dat fiind faptul că scorul obţinut atât în cele şase sectoare, cât şi la CGMB este sub ţinta fixată, dar şi sub aşteptările sale. Udrea a subliniat că atât ea, cât şi cei şase preşedinţi de sectoare, îşi asumă aceste rezultate, iar un rezultat slab nu poate rămâne fără urmări.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

În stare gravă, după un accident stupid. Victima a fost transferată la Iași!

Luni, 23 Aprilie 2018
790

Victima, în vârstă de 46 de ani, din Bălușeni, s-a dus duminică pe câmp de unde s-a întors seara, cu căruța. Pe drum, roata căruței a trecut peste o denivelare, moment ...

În "misiune", alături de pompierii botoșăneni: 800 de botoșăneni au intrat în caravana SMURD "Fii pregatit!" FOTO

Luni, 23 Aprilie 2018
162

Exista situatii limita in care cateva secunde pot schimba totul! Pentru astfel de momente, aproape 800 de botoșaneni au dorit să se pregătească si au participat, in perioada 21 - 23 aprilie, ...

Sportivi din Botoșani, medaliați la Campionatul Balkanic de Karate Unificat! FOTO

Luni, 23 Aprilie 2018
580

În perioada 20- 22 aprilie, s-a desfășurat la Târgoviste ediția I a Campionatului Balkanic de Karate Unificat, competiție organizată de Federația Română de Karate W....