ELENA FILIPESCU, inspector scolar: Cineva urmareste sa ma denigreze!

ELENA FILIPESCU, inspector scolar: Cineva urmareste sa ma denigreze!

ELENA FILIPESCU, inspector de specialitate pentru invatamantul prescolar: Nu mi-am depasit atributiile!
www.jurnaluldebotosani.ro

"Nu mi-am depasit atributiile", sustine inspectoarea mustruluita zilele trecute de sefii ISJ si de sindicalistii din invatamant!

Acuzata ca si-ar fi depasit atributiile de inspector de specialitate pentru invatamantul prescolar, Elena Filipescu s-a justificat, folosindu-se de legislatia in vigoare.

Ea spune ca formularea pe care a folosit-o in respectiva adresa trimisa in gradinite a fost rastalmacita doar pentru a-i fi denigrata imaginea.

"Eu nu ma simt vinovata cu nimic. Am legea in fata, in baza careia mi-am permis sa cer acele informatii. Singura mea intentie a fost de a usura sarcinile administratorilor si directorilor acelor gradinite unde, lunar, se acumuleaza datorii de peste 8.000 de lei, care nu mai pot recuperate. Vorbele mele au fost interpretate in defavoarea mea si banuiesc ca cineva urmareste sa ma denigreze. Am recomandat ca prescolarii sa fie dirijati spre gradinite cu program scurt, iar a dirija semnifica a indruma, a sfatui. Mi-am scos si definitii din DEX", si-a exprimat punctul de vedere Elena Filipescu, inspector de specialitate pentru invatamantul prescolar in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Botosani.

Conform editiei de astazi a Jurnalului de Botosani, inspectorul general Ada Macovei spune ca va fi formata o comisie interna in cadrul ISJ, care sa verifice activitatea inspectorilor de specialitate si, in urma celor care se vor constata, este posibil sa fie aplicate si sanctiuni.

"Nu putem tolera asemenea atitudini. Doamna spune ca nu este vinovata si am hotarat sa constituim o comisie interna, care sa verifice activitatea in baza fisei postului, a contractului managerial, regulamentului intern si a legislatiei in vigoare, iar daca se constata disfunctii, se vor aplica sanctiuni: avertisment, mustrare scrisa sau diminuarea salariului, dar sper sa nu fie cazul", a declarat Ada Macovei, inspector general al ISJ Botosani, pentru Jurnalul de Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct din mașină, polițiștii locali din Botoșani au intensificat controalele înaintea Paștelui!

astăzi, 15:22
16

Polițiștii locali din Botoșani au identificat, în urma controalelor de săptămâna trecută, două persoane în parcarea supraterană de la Piața Centrală care ofereau spre v&aci...

„Semințele recunoștinței” plantate de elevi și persoane cu dizabilități din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 14:58
60

Două activități de suflet au avut loc în cursul zilei de luni la Liceul „Alexandru cel Bun” din municipiul Botoșani în cadrul unui proiect inițiat de preotul Ioan Iordachi...

Scandal într-o agenție loto din Botoșani, au fost chemați polițiștii locali!

astăzi, 14:32
140

În cursul zilei de 23 aprilie, în jurul orei 16.25, polițiștii locali care acționau în zona Centrului Istoric din municipiul Botoșani au fost sesizați de către reprezentantul u...