Ei vor mai mult: Cadrele medicale solicita majorari salariale de 60%!

Ei vor mai mult: Cadrele medicale solicita majorari salariale de 60%!

 Sindicalistii spun ca majorarile salariale sunt necesare pentru ramanerea cadrelor medicale in tara  

Cadrele medicale afiliate Sanitas au hotarat, ieri, in cadrul Consiliului National al CNSLR Fratia, sa ceara majorarea cu 60% a salariilor persoanelor din sistemul sanitar, urmand ca joi sa decida, in biroul executiv, calendarul actiunilor de protest, daca nu le vor fi acceptate revendicarile. Sindicalistii Sanitas considera ca salariile ar trebui marite pentru a mentine personalul medical in tara.

"Salariile din sistemul sanitar ar trebui sa se apropie de cele din Europa de Vest pentru a stopa exodul cadrelor medicale", a declarat prim-vicepresedintele Sanitas, Adrian Birea.

Decizia acestora vine dupa ce parlamentarii au aprobat marirea salariilor profesorilor cu 50% si dupa ce functionarii publici afiliati Sed Lex au amenintat cu proteste daca nu li se vor plati salarii cu 60% mai mari.

Cu numai o zi inainte, liderii CNSLR Fratia declarasera ca pretentiile salariale ale profesorilor si functionarilor publici sunt exagerate si creeaza nemultumiri in randul altor categorii de bugetari, precum cei din sistemul sanitar, care vor dori, la randul lor, o majorare substantiala a salariilor.

Premierul Calin Popescu Tariceanu anuntase, sambata, ca Executivul va contesta la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) legea privind majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice si ca i-a trimis presedintelui Traian Basescu o scrisoare prin care il informeaza ca actul normativ incalca prevederile constitutionale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
25

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
178

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
56

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...