Ei se jură că nu fură... dar jandarmii i-au prins cu un căprior mort în pădure!

Să intri în pădure cu gândul de a culege nuiele pentru coroane de brad şi să pleci cu un căprior, acesta da noroc, spun jandarmii botoșăneni!

Ei se jură că nu fură... dar jandarmii i-au prins cu un căprior mort în pădure!
Întâmplarea este adevărată şi s-a petrecut vinerea trecută, în jurul amiezii, în pădurea din apropierea satului Balta Arsă, trei bărbaţi fiind depistaţi de jandarmi şi de lucrătorii din cadrul Ocolului Silvic Botoşani în timp ce cărau un căprior mort.
 
Jandarmii şi lucrătorii silvici, aflaţi în executarea unei acţiuni pentru prevenirea tăierilor ilegale de material lemnos, au observat cum dintr-un autoturism au coborât trei bărbaţi şi au intrat în pădure. Prezenţa lor în zonă li s-a părut suspectă oamenilor legii, care au procedat la urmărirea acestora, după aproximativ 10 minute întâlnindu-se cu cei trei care transportau vânatul.

La întrebările jandarmilor privind provenienţa căpriorului, cei trei au afirmat că l-au găsit întâmplător, pe când căutau nuiele, fiind prins într-un laţ metalic şi au hotărât să îl ducă la domiciliu. 

Din nefericire pentru "vânători", pe masa de Crăciun nu vor avea carne din animalul capturat, deoarece a fost ridicat de jandarmi în vederea confiscării şi predat la D.S.V.S.A., în vederea expertizării.
 
"Bărbaţilor le-au fost întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj şi vânare cu mijloace neautorizate, dosarul fiind înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, în vederea soluţionării", transmite IJJ Botosani.
                                           

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
37

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
48

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
40

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...