Ecaterina Andronescu: Sa nu politizam functia de director de scoala!

Ecaterina Andronescu: Sa nu politizam functia de director de scoala!

 Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei  

Trebuie sa avem grija sa nu politizam posturile de director, a declarat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, in fata comisiei de invatamant din Senat.

Ecaterina Andronescu a prezentat senatorilor modalitatea in care vor fi compuse consiliile scolare, adaugand ca nu s-a ajuns inca la o solutie privind numirea directorului.

"Consiliul va fi compus in proportie de 33% din reprezentanti ai primariei, 33% reprezentanti ai parintilor si 33% reprezentanti ai autoritatilor locale. Consiliul de administratie al scolii va fi condus de un director si aici nu s-a gasit inca o solutie privind numirea sa", a declarat Andronescu.

Ministrul a precizat ca indiferent cine va numi directorul, posturile vor fi acordate prin concurs.

"Directorul va fi desemnat in urma unui concurs. Administratia locala isi doreste ca primarul sa numeasca directorii, sindicatele doresc ca decizia sa fie luata de inspectoratele scolare", a declarat ministrul Educatiei.

Potrivit ministrului, exista o lipsa de comunicare intre directorii de scoli si primar si asta ii determina pe cei din administratia locala sa isi doreasca sa aiba un punct de vedere la numirea directorilor.

"Trebuie sa avem grija sa nu politizam functia de director de scoala", a subliniat Andronescu.

In ceea ce priveste posturile de suplinitori, ministrul a precizat ca exista o mare problema in conditiile in care exista 68.000 de suplinitori si ca se incearca gasirea unei solutii in asa fel incat "cadrele didactice sa fie selectate pe o metodologie care sa nu permita abuzuri".

"Cifra aduce instabilitate sistemului pentru ca cel care suplineste nu este sigur daca va suplini si anul viitor, iar responsabilitatea sa nu este aceeasi cu cea a unui titular. Un profesor care a castigat un post in Bacau, spre exemplu, ajunge sa suplineasca un post in judetul Gorj. Primarii se plang de plata navetei, banii acestia ar merge in mod normal la scoala", a explicat Andronescu.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
325

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
44

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
295

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...