E OFICIAL: Minivacanță de cinci zile pentru bugetari. Cum vor recupera ziua de 2 iunie!

E OFICIAL: Minivacanță de cinci zile pentru bugetari. Cum vor recupera ziua de 2 iunie!

Bugetarii vor avea liber pe 2 iunie, potrivit Proiectul de Hotărâre de Guvern privind stabilirea zilei de 2 iunie 2017 ca zi liberă. Actul a fost adoptat ieri de Guvern și va intra în vigoare imediat ce este publicat în Monitorul Oficial.

Astfel, bugetarii vor începe luna iunie cu o mini-vacanță de cinci zile, însă vor trebui să recupereze ziua liberă pe 10 iunie sau prelungindu-și programul de lucru în mod corespunzător, până pe 16 iunie.

Guvernul acordă acest beneficiu bugetarilor pentru a lega liberul legal din 1 iunie (Ziua Copilului), care pică joi, de zilele libere de sâmbătă și duminică. În plus, nu doar primele patru zile din luna iunie vor fi libere, ci și ziua de 5 iunie, care este oferită ca zi liberă prin Codul muncii, fiind a doua zi de Rusalii. Așadar, angajații de la stat vor începe luna următoare cu o mini-vacanță de cinci zile.

Atenție! Zilele de 1 și 5 iunie sunt libere pentru toți angajații, nu doar pentru cei de la stat, aceste libere fiind stabilite ca zile libere, prin Codul muncii, pentru toată lumea, atenționează Avocatnet.ro.

Bugetarii vor recupera însă acest liber pe 10 iunie (sâmbăta), potrivit proiectului, iar dacă acest lucru nu va fi posibil, recuperarea se va face prin prelungirea corespunzătoare a programului de lucru zilnic, până la 16 iunie 2017.

De liberul acesta nu vor beneficia însă cei care lucrează în locurile unde activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producție au specificului de activitate. De asemenea, nu vor putea profita de liber nici magistrații și celelalte categorii de personal din instanțele implicate în soluționarea proceselor cu termen în data de 2 iunie și nici participanții din aceste procese.

"Operațiunile de încasări prin virament în relația cu instituțiile de credit aferente datei de 2 iunie 2017 se înregistrează în contabilitatea unităților teritoriale ale trezoreriei statului cu data de 2 iunie 2017. Dobânzile calculate la disponibilităţile păstrate în contul curent general al Trezoreriei Statului, pentru care, potrivit  reglementărilor legale în vigoare, există obligaţia acordării de dobânzi, aferente lunii mai 2017, se înregistrează în conturile corespunzătoare cu data de 2 iunie 2017. În ziua de 2 iunie  2017, prin centrala Ministerului Finanțelor Publice se efectuează operațiuni de încasări și plăți, operațiuni de plăți privind serviciul datoriei publice, precum și eventualele operațiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de Resurse Proprii în lei deschis la Trezoreria Statului", mai scrie în proiect, conform sursei citate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...