E oficial: campania electorala pentru parlamentare incepe in 9 noiembrie

E oficial: campania electorala pentru parlamentare incepe in 9 noiembrie
Campania electorala, ce incepe pe 9 noiembrie, va dura, ca si pana acum, 30 de zile si se va incheia in dimineata zilei de 8 decembrie, se arata intr-un act normativ publicat astazi in Monitorul Oficial. Mai mult, au fost publicate o serie de alte documente ce privesc in mod direct scrutinul din 9 decembrie, printre care hotararea de Guvern care stabileste ca bugetul total al alegerilor parlamente se ridica la suma de 1 miliard de lei.

La sfarsitul lunii august, Ministerul Administratiei si Internelor lansa in dezbatere publica o serie de acte normative care stabileau data alegerilor parlamentare din 2012, programul calendaristic al alegerilor, bugetul total, precum si modelul listelor electorale, al stampilelor de vot si al buletinelor de vot.

Aceste acte au fost aprobate, ulterior, in cadrul sedintei saptamanale de Guvern, iar astazi au fost publicate in Monitorul Oficial. Printre ele, se numara si hotararea de Guvern care stabileste ca ziua alegerilor este 9 decembrie, data anuntata deja, saptamana trecuta,d e Executiv.

Campania electorala incepe in 9 noiembrie


Unul dintre actele publicate este Hotararea Guvernului nr. 890/2012 privind aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea actiunilor din cuprinsul perioadei electorale, la alegerile pentru Camera Deputatilor si Senatului din 2012.

Documentul stabileste ca, pana la data limita de 30 octombrie 2012, trebuie depuse toate candidaturile pentru functiile de senator si deputat, urmand ca pana la 7 noiembrie sa se constate candidaturile definitive, ce vor fi facute publice.

Potrivit HG, campania electorala urmeaza sa se desfasoare, ca si pana acum, in cele 30 de zile de dinaintea scrutinului. Mai precis, campania va incepe vineri, 9 noiembrie, si se va incheia sambata, 8 decembrie, la ora 7.00.

Bugetul total: aproape 1 miliard lei

In ceea ce priveste cheltuielile pentru organizarea alegerilor parlamentare, un alt act normativ, HG nr. 889/2012 prevede ca bugetul total se ridica la aproape 1 miliard lei, mai exact la 199.000.000 lei.

Bugetul va fi defalcat dupa cum urmeaza: 176,01 milioane lei catre Ministerul Administratiei si Internelor, 4,55 milioane lei catre Institutul National de Statistica prin Secretariatul General al Guvernului, 11,2 milioane lei catre Autoritatea Electorala Permanenta, 5,25 milioane lei catre Ministerul Afacerilor Externe si 1,99 milioane lei catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale.

In plus, in Monitor au mai fost publicare si acte normative care aproba modelul timbrului autocolant si a conditiilor de tiparire si modelul listelor electorale (permanenta, suplimentara) precum si modelul listei candidatilor sau a sustinatorilor.

Iata lista completa a hotararilor de Guvern, referitoare la scrutinul din 9 decembrie, publicate astazi in Monitorul Oficial:

Monitorul Oficial, Partea I, nr. 641 - 10 septembrie 2012
888. — Hotarare privind stabilirea datei de desfasurare a alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat din anul 2012; 890. — Hotarare privind aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea actiunilor din cuprinsul perioadei electorale, la alegerile pentru Camera Deputatilor si Senat din anul 2012.Monitorul Oficial, Partea I, nr. 642 - 10 septembrie 2012
889. — Hotarare privind aprobarea bugetului si a cheltuielilor necesare pentru pregatirea, organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat din anul 2012; 891. — Hotarare pentru stabilirea masurilor privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat din anul 2012; 892. — Hotarare privind aprobarea modelului timbrului autocolant si a conditiilor de tiparire, de gestionare si de utilizare a acestuia la alegerile pentru Camera Deputatilor si Senat din anul 2012; 893. — Hotarare privind aprobarea modelului copiei de pe lista electorala permanenta, a modelului listei electorale suplimentare, al extrasului de pe copia listei electorale permanente sau de pe lista electorala suplimentara, al listei sustinatorilor, al listei membrilor organizatiei cetatenilor apartinand unei minoritati nationale, al declaratiei de acceptare a candidaturii, al declaratiei de renuntare la candidatura, a modelului listei candidatilor, precum si al certificatului doveditor al alegerii deputatilor si senatorilor ce vor fi folosite la alegerile pentru Camera Deputatilor si Senat din anul 2012.avocatnet.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1222

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
334

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
314

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...