După un weekend ploios, vremea dă semne de încălzire

După un weekend ploios, vremea dă semne de încălzire
România rămâne sub masa de aer polară pe tot parcursul acestui sfârşit de săptămână. Abia spre începutul săptămânii viitoare vremea dă uşoare semne de încălzire. Până atunci, ploile continuă în jumătatea de est, vineri şi sâmbătă, iar duminică se mută în nord.

Vineri în jumătatea estică a ţării cad local averse, dar nu lipsesc nici descărcările electrice şi intensificările temporare de vânt. În sud-est ploile sunt chiar abundente, iar cantităţile de apă depăşesc 25 - 30 l/mp şi sunt posibile şi căderi de grindină. La mare, plouă în cea mai mare parte a zilei, mercurul nu se dilată peste 22-24 de grade Celsius, iar vântul suflă destul de tare în timpul ploilor. Nici apa mării nu e mai primitoare cu cele 22-24 de grade de la ţărm.

Sâmbătă în jumătatea de est a ţării cad pe arii extinse averse abundente, de peste 25 de litri pe metru pătrat, însoţite de descărcări electrice şi rafale de vânt, posibil şi de căderi de grindină. În vest însă, se aşteaptă vreme frumoasă, iar probabilitatea ca trecător să cadă câţiva stropi de ploaie este destul de redusă. Regimul termic este mai plăcut în vest - sud-vest, se ating chiar 30 de grade în aceste zone. Cel mai răcoare este în depresiunile Carpaţilor Orientali, unde temperatura nu depăşeşte 24 de grade.

Duminică ploile se mută în jumătatea nordică a ţării. În sud abia după-amiază se adună norii şi cad câteva averse. Nu lipsesc nici condiţiile de grindină. Temperaturile sunt în uşoară creştere. 32 de grade se adună în termometre la Arad şi Timişoara, 28 sunt la Constanţa şi Focşani şi doar în Bucovina, maxima zilei nu depăşeşte 25 de grade, scrie RTV.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
44

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
66

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
358

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...