După sentinţa instanţei, Dumitru Amişculesei s-a predat!

După sentinţa instanţei, Dumitru Amişculesei s-a predat!
La câteva ore de la sentinţa definitivă a Curţii de Apel Suceava în dosarul "Alcoolul", afaceristul botoşănean Dumitru Amişculesei s-a prezentat marţi seară la Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi a fost depus în arest, urmând să fie transferat într-o unitate de detenţie.

Amişculesei este de altfel singurul din "lotul" său care a fost condamnat de instanţă la o pedeapsă privativă de libertate, timp de trei ani, pentru evaziune fiscală, producere de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat şi asociere în scopul săvârşirii unor infracţiuni.

Cei doi fii ai omul de afaceri, Marius- Dumitru şi Andrei, nora sa, Raluca precum şi alţi patru apropiaţi au fost condamnaţi la pedepse cu suspendare. În schimb, juristul şi contabila lui Amişculesei au fost achitaţi de instanţă. În plus, SC Fishmar Boys SRL Răchiţi a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 50.000 de lei, iar SC Daryany Firacos SRL Botoşani- la plata unei amenzi de 20.000 de lei. Totodată, judecătorii au admis în parte acţiunea civilă formulată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Bucureşti şi i-a obligat pe inculpaţi la plata în solidar a sumei de 3,6 milioane de lei reprezentând TVA , accize şi impozit pe profit.

 

Spune-ne opinia ta