După opt ani de concediu, o asistentă de la Maternitate își vrea postul înapoi!

După opt ani de concediu, o asistentă de la Maternitate își vrea postul înapoi!
După aproximativ opt ani de lipsă de la serviciu, o asistentă de la Maternitatea Botoșani a venit la spital revendicându-şi postul.

Plecată în Italia la muncă în 2006, ea a reuşit să obţină concediu fără plată pe o durată de şapte ani, deşi contractul colectiv de muncă existent la acel moment prevedea că durata maximă a acestuia este de trei ani, iar cererea de concediu se reînnoieşte anual.

Pentru că după cei şapte ani femeia nu a mai dat niciun semn, conducerea spitalului a declanşat procedurile legale de concediere.

Mai întâi serviciul de resurse umane a trimis la adresa acesteia din buletin somaţii şi înştiinţări pentru clarificarea situaţiei. Pentru că nu a primit niciun răspuns, a trimis cazul în Comisia de Disciplină, unde s-a hotărât desfiinţarea contractului de muncă, începând cu luna noiembrie.

În urmă cu câteva zile însă, fosta salariată a revenit la Spitalul Judeţean, cerând cu insistenţă să fie repusă pe acelaşi post.

  Ea s-a scuzat, spunând că a crezut că soţul ei ar fi răspuns la adrese şi cerea explicaţii. Însă eu nu ştiu cum s-a putut întâmpla aşa ceva până acum. Iar în situaţia ei mai sunt mulţi, zeci de persoane, a spus Viorel Iliuţă, managerul Spitalului Judeţean.

Potrivit Serviciului de Resurse Umane, dacă femeia ar fi revenit la timp la muncă înainte de expirarea celui de-al şaptelea an, şi-ar fi putut relua activitatea de asistentă, însă în condiţiile actuale ea nu mai are nicio şansă să-şi recâştige locul de muncă, decât dacă va fi scos din nou la concurs.

Sursa: Monitorul de Botoșani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
3

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...

Eveniment dedicat antreprenorilor din Botoșani: Conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente! (foto)

astăzi, 15:56
34

Sute de antreprenori din Botoșani au participat, joi, la o conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente cu fonduri europene. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț, Indust...

Tânăr condamnat la închisoare pentru furt calificat, va sta cel puțin patru ani în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:21
72

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din Rădăuți au primit spre executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Rădăuți în dosarul privind p...