După o viaţă de chin, o recunoaştere necesară: Ioan şi Vasile Maluş, cetăţeni de onoare ai Botoşaniului!

După o viaţă de chin, o recunoaştere necesară: Ioan şi Vasile Maluş, cetăţeni de onoare ai Botoşaniului!
Municipiul Botoşani are cinstea de a avea doi cetăţeni de onoare ce vin din istorie!

Consilierii municipali vor avea la mapă în următoarea şedinţă ordinară propunerea Asociaţiei "Scut botoşănean", condusă de Bogdan Cărăuşu şi Andrei Gheorghe, de acordare a titlului de cetăţeni de onoare ai municipiului fraţilor Vasile şi Ioan Maluş.

Potrivit memoriului transmis de Asociaţie primarului Cătălin Flutur, care a devenit astfel iniţiatorul proiectului de hotărâre, "Vasile şi Ioan Maluş au fost adevărate exemple de eroism, cinste şi patriotism în lupta împotriva comunismului. Atitudinea dârză şi iubirea credinţei strămoşeşti le-au adus ani grei de închisoare, săvârşiţi în temniţele de la Aiud, Jilava, Gherla, Baia Sprie şi Canal.

Într-o perioadă în care adevăratele modele sunt sortite uitării, avem datoria morală de a ţine vie memoria acelor români care au înfruntat cu demnitate tăvălugul communist, apărând valorile naţionale şi credinţa ortodoxă. Astfel, pentru sacrificiile făcute şi pentru atitudinea eroică prin care au făcut cinste Botoşaniului, vă înaintăm, Domnule Primar al Municipiului Botoşani, propunerea noastră de a le acorda domnilor Vasile Maloş şi Ioan Maluş, titlul de "Cetăţean de onoare" al Municipiului Botoşani"
, după cum se arată în memoriu.

Detalii despre cei doi eroi botoşăneni, aici:

Botoşăneanul care a fost martor la slujba de Înviere săvârşită de Părintele Justin Pârvu în mină: "La ieşire ne aşteptau cu mitralierele, noi strigam Hristos a Înviat!"

Ţară, ţară, vrem eroi! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Arestată în Rusia pentru spionaj în favoarea României!

Marţi, 19 Iunie 2018
792

Carina Țurcan, membră a Consiliului de Administraţie al companiei Inter Rao, a fost arestată fiind acuzată de spionaj în favoarea statului român au afirmat surse apropiate anchetei pe...

Sfârșit cumplit pentru o botoșăneancă: Și-a tăiat venele și apoi s-a spânzurat într-o pensiune!

Marţi, 19 Iunie 2018
4823

Sâmbătă, 16 iunie, în jurul prânzului,  într-o pensiune din zona Ursuleți, aproape de Piatra-Neamț, a fost găsită decedată o persoană de sex feminin.În u...

Guvernul anunță că dă 500 de euro pe lună pentru fiecare asistat social angajat: Nu-i mai sprijinim pe cei care pot munci, dar nu vor!

Marţi, 19 Iunie 2018
538

Lia Olguta Vasilescu a anuntat marti ca Guvernul PSD-ALDE schimba strategia si nu-i mai sustine pe cei care au putere de munca dar prefera sa stea pe ajutoare sociale si somaj. In schimb, ii va recomp...