După 2 ani, guvernanții au constatat că nu pot amenda taximetriștii fără autorizație și schimbă legea

După 2 ani, guvernanții au constatat că nu pot amenda taximetriștii fără autorizație și schimbă legea

   Foto: Profit.ro

Guvernanții au constatat, după 2 ani, că poliția nu îi poate amenda pe taximetriștii care lucrează fără autorizație, din cauza modului în care este formulată legea, și vor clarifica regulile astfel încât șoferii aflați în această situație să încaseze mai ușor amenda de 1.000-5.000 de lei.

Potrivit Profit.ro, "portița" din lege este generată de modul în care, în iunie 2015, în Legea privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, a fost scris acest articol pentru a explica cui va fi aplicată amenda de până la 5.000 de lei : "persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea, în mod repetat, de transport public, contra cost, de persoane cu un autoturism sau de mărfuri cu un autovehicul".  

Acum, Guvernul a constatat că taximetriștii fără autorizație nu pot fi amendați pentru simplul fapt că polițiștii care îi opresc în trafic nu pot dovedi că aceștia au transportat călători în mod repetat.

"A fost constatată dificultatea aplicării de către organele de control a uneia din sancțiunile prevăzute de lege, ca urmare a imposibilității demonstrării caracterului repetat al faptei prin care este efectuat transport fără a se deține autorizație taxi valabilă", este amara constatare a guvernanților. Pentru a elimina acest neajuns, Guvernul va elimina acum din lege sintagma "în mod repetat", astfel încât polițiștii să îi poată amenda mai ușor pe taximetriștii fără autorizație. În acest sens, Executivul va apela la ordonanță de urgență.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...