Dumnezeu ne vorbeste prin copii! Sta in puterea noastra sa le luminam sarbatorile!

Dumnezeu ne vorbeste prin copii! Sta in puterea noastra sa le luminam sarbatorile!
Sapte copii, impreuna cu mama lor, traiesc in conditii greu de imaginat. Tatal lor si-a pus capat zilelor in urma cu o luna de zile, spanzurandu-se de o grinda a casei. Cele opt suflete traiesc acum doar din alocatia copiilor si banii pe care cu greu mama, insarcinata cu al optulea copil, ii face culegand si vanzand ciuperci. Se intampla la Vorona.

Cum intri in acest spatiu, un miros de brad, de mir, de credinta te intampina si te cheama parca sa respiri aerul sfant al acestui loc. Aici, oamenii parca sunt mult mai aproape de Dumnezeu. Isi duc viata asa cum le-a dat-o Dumnezeu. Cu bune si cu rele. Nu se intreaba niciodata de ce necazurile se abat asupra lor.

Nici tanti Maria, bunica celor 7 copii, nu s-a intrebat. Moartea i-a rapit fara mila trei din cei opt copii ai sai. Doi dintre ei nici nu au trecut de varsta copilariei. O boala cruda i-a rapus fetita de numai 9 anisori. Un accident groaznic i-a trimis in mormant copilul de doar 7 ani. Iar in urma cu numai o luna de zile, baiatul sau de 41 de ani a ales sa isi puna singur capat zilelor. Si-a lasat nevasta si copiii singuri pe lume. Au ramas ei cu saracia.

Mariana Albu, mama: Numai cu banii stam mai rau, dar in rest, na, nu o ducem rau!

Bogatia cea mai mare a Marianei Albu sunt cei 7 copii ai sai. Sapte copii care au invatat de mici sa sufere si sa inteleaga greutatile vietii.

Alaturi de mama lor muncesc cu ziua prin sat, pentru ca stiu ca seara nu vor avea ce pune pe masa. In ciuda saraciei cumplite in care traiesc, copiii nu au renuntat la scoala. Stiu ca doar asa pot spera intr-o viata mai buna.

Aurel Stefan, primar Vorona: Din pacate, nu au nici un venit, traiesc intr-o saracie cumplita si de lucrul acesta bineinteles ca sufera in primul rand copiii, din care veo 4 cred ca frecventeaza cursurile scolii. Noi am incercat sa ii ajutam, in sensul ca a fost un ajutor de inmormantare, dar si din niste ajutoare pe care le-am primit. Noi am incercat sa indreptam si spre ei o anumita cantitate, s-a intocmit dosar pentru ajutor social.

Nu au implorat niciodata mila strainilor. Cu mainile lor tabacite de munca au facut tot ce au acum. Casuta lor aflata in mijlocul campului e ridicata de sotul femeii.

Acum, insa, au nevoie de ajutor.

Cu pasi repezi se apropie iarna, iar din curtea lor lipsesc lemnele. Oamenii cu suflet care pot ajuta familia Albu o pot face prin intermediul redactiilor www.stiri.botosani.ro si Tele M Botosani.

O poveste cutremuratoare a unei familii greu incercate de viata, maine, incepand cu ora 9.30, in cadrul emisiunii Reporter Tele'M.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
740

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
241

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
196

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...