Drapelul Naţional, onorat de zeci de botoşăneni- civili şi militari! Ceremonie oficială de Ziua Drapelului! FOTO, VIDEO

Câteva zeci de botoşăneni de vârste diferite au înfruntat luni la prânz soarele toropitor şi aerul greu de inspirat pentru a fi martorii înălţării pe catarg a Drapelului Naţional, de ziua care i-a fost închinată.

Drapelul Naţional, onorat de zeci de botoşăneni- civili şi militari! Ceremonie oficială de Ziua Drapelului! FOTO, VIDEO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

De vârste diferite, de la vârstnici la copilaşi, botoşănenii au ţinut să admire parada militarilor de la Garnizoană, de la Jandarmerie şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi să privească momentul solemn al înălţării Drapelului pe catargul din Piaţa Tricolorului.

Anterior, însă, a avut loc ceremonia salutului militarilor, aceştia dându-i onorului subprefectului Daniela Beclea şi apoi discursurile oficialilor. Instalaţia de sonorizare nu a fost însă suficient de puternică astfel încât discursurile să ajungă la urechile tuturor celor prezenţi.

"Sărbătorim astăzi una dintre cele mai importante zile ca popor. Acest simbol reprezintă legătura puternică dintre ieri şi azi, dintre istorie şi cotidian. Drapelul tricolor românesc, alături de stemă şi imn, reprezintă un însemn naţional important al neamului nostru. Pentru noi, românii, drapelul tricolor pe care îl abordăm astăzi este sinonim cu idealul de unitate şi independenţă naţională. Tricolorul României semnifică lupta pentru unitatea şi independenţa întregului popor român şi ne îndeamnă pe noi să fim egali unii cu alţii, să fim corecţi. Aşa să ne ajute Dumnezeu", a spus subprefectul Daniela Beclea.

"Ziua de 26 iunie trezeşte în fiecare dintre noi un sentiment de bucurie, mândrie, devotament şi unitate naţională. Mă simt onorat să fiu cu voi astăzi şi transmit tuturor botoşănenilor sănătate, bucurie şi simţire românească", a declarat, printre altele, preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi.

"Tricolorul a fost şi va fi întotdeauna simbolul unităţii româneşti. Nu întâmplător ne-a fost dat tricolorul ca simbol naţional. El reprezintă istoria noastră modernă, este elementul central care defineşte şi articulează viziunea românească despre locul şi rolul românilor. Tricolorul nostru trebuie cinstit şi apărat, respectând culorile naţionale respectăm istoria noastră şi oamenii excepţionali care au înfăptuit-o şi valorile pozitive pe care s-au bazat", a afirmat primarul Cătălin Flutur.

A urmat apoi ceremonialul de înălţare a Drapelului pe catarg, nu înainte ca preotul militar Ştefan Grădinaru să-l binecuvânteze iar oficialii să-l sărute, făcând semnul crucii. După înălţarea steagului, a avut loc defilarea gărzilor de la Garnizoana Militară, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, acesta fiind ultimul moment oficial. Imediat după, reprezentanţii instituţiilor, prezenţi în Piaţa Tricolorului, s-au întors în clădirile răcoroase, iar botoşănenii- spectatori s-au retras la umbră.














































 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
711

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
151

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
94

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...