Dragostea se poate manifesta in sase feluri

Dragostea se poate manifesta in sase feluri
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca dragostea este de sase tipuri. Ei au ales tipurile Eros, Pragma, Banquet, Mania, Ludus si Storge pornind de la declaratiile respondentilor, printre care se regaseau: "daca o sa ajungi sa iubesti o persoana vei sti acest lucru dupa putin timp" si "pot trece peste o despartire foarte repede".

Numele acestora suna foarte ciudat, dar de fapt sunt doar diferite moduri ale oamenilor de a percepe iubirea. Aceste pareri depind foarte mult de personalitatea fiecarei persoane si intr-o oarecare masura de cultura, informeaza Your Tango.

Iubirea Eros este cea pasionala, senzuala, care ofera fluturi in stomac si furnicaturi in alte zone.

Pragma reprezinta o dragoste practica. Adeptii acestui tip sunt pragmatici atunci cand isi cauta un partener, alegandu-si iubitul/a pe baza unor decizii rationale.

Banquet este dragostea care se exprima prin altruism sau prin a face sacrificii pentru partener.

Mania reprezinta dragostea obsesiva, care deseori include gelozia, posesivitate si lipsa de comunicare. Acest tip de dragoste poate duce de foarte multe ori la violenta in familie.

Dragostea ca un joc este definita prin Ludus. Amatorii acestui timp doresc sa se simta bine, dar nu isi doresc neaparat o relatie serioasa.

Tipul Storge este o dragoste bazata pe prietenie. Un adept al acestui tip doreste un partener cu care sa imparta lucrurile placute si neplacute si poate avea o relatie de lunga durata bazata pe incredere si afectiune.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
68

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
41

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
44

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...