Doua accidente de munca mortale in luna septembrie 2010!

In cursul lunii septembrie 2010, in cadrul serviciului Sanatate si Securitate in Munca au fost inregistrate 4 evenimente produse in judet, dintre care 2 soldate cu incapacitate temporara de munca 2, la SC Epsilon Pulsar SRL Botosani si SC Donifa, dar si 2 mortale, la Primaria Radauti Prut si Directia Silvica Botosani.

De asemenea, in cadrul serviciului Control Relatii de Munca au fost efectuate controale la un numar de 115 angajatori, cu 4210 salariati. Au fost sanctionati 73 de angajatori, au fost aplicate 114 sanctiuni contraventionale, din care 19 amenzi si 95 avertismente.

In  ceea ce priveste somajul tehnic, in cursul lunii septembrie au depus declaratie 6 societati, fiind implicati un numar de 227 salariati. Domeniile de activitate afectate sunt: productie, servicii, constructii, agricultura. In aceasta perioada, unitatile vor fi monitorizate de catre Inspectorat privind respectarea prevederilor legale. Pana la aceasta data, in urma controalelor efectuate, nu au fost descoperite nereguli.

Valoarea totala a  amenzilor aplicate de catre serviciul Control Relatii Munca in luna septembrie 2010 este de 46.300 lei.

In aceasta luna au fost inregistrate 34 sesizari. Aspecte sesizate: neacordare drepturi salariale, desfacere abuziva a contractului individual de munca, nerespectarea timpului de odihna, neplata orelor suplimentare, munca fara forme legale, nerespectare conditii de munca. Domeniile de activitate de unde provin sesizarile sunt: confectii, constructii, comert, productie, etc.

Valoarea totala a amenzilor aplicate de catre ITM, in cadrul serviciilor Sanatatea si Securitatea Muncii si Control Relatii de Munca, in cursul lunii septembrie 2010 este de 84.300 lei, informeaza un comunicat al ITM Botosani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce temperaturi ne așteaptă în următoarele zile!

astăzi, 07:30
45

Vremea va fi în general frumoasă şi va deveni deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare.Astfel, pentru ziua de miercuri, meteorologii anunță vreme deosebit d...

LIDL România a RETRAS de pe piață un produs alimentar: Clienții sunt rugați insistent să țină cont de această rechemare și să nu consume produsul în cauză!

astăzi, 07:16
174

Lidl România face un anunț important către toți clienții care au cumpărat acest produs: trebuie returnat imediat. Comunicatul companiei Lidl România face un anunț important către to...

Moarte suspectă la Sulița, în apropierea iazului Dracșani!

astăzi, 07:02
260

Un bărbat din Sulița, care curăța iazul, a observat că într-un canal de colectare a apei se află căzută o persoană. La vederea corpului inert, bărbatul s-a speriat și a sunat imediat ...