Doua accidente de munca mortale in luna septembrie 2010!

In cursul lunii septembrie 2010, in cadrul serviciului Sanatate si Securitate in Munca au fost inregistrate 4 evenimente produse in judet, dintre care 2 soldate cu incapacitate temporara de munca 2, la SC Epsilon Pulsar SRL Botosani si SC Donifa, dar si 2 mortale, la Primaria Radauti Prut si Directia Silvica Botosani.

De asemenea, in cadrul serviciului Control Relatii de Munca au fost efectuate controale la un numar de 115 angajatori, cu 4210 salariati. Au fost sanctionati 73 de angajatori, au fost aplicate 114 sanctiuni contraventionale, din care 19 amenzi si 95 avertismente.

In  ceea ce priveste somajul tehnic, in cursul lunii septembrie au depus declaratie 6 societati, fiind implicati un numar de 227 salariati. Domeniile de activitate afectate sunt: productie, servicii, constructii, agricultura. In aceasta perioada, unitatile vor fi monitorizate de catre Inspectorat privind respectarea prevederilor legale. Pana la aceasta data, in urma controalelor efectuate, nu au fost descoperite nereguli.

Valoarea totala a  amenzilor aplicate de catre serviciul Control Relatii Munca in luna septembrie 2010 este de 46.300 lei.

In aceasta luna au fost inregistrate 34 sesizari. Aspecte sesizate: neacordare drepturi salariale, desfacere abuziva a contractului individual de munca, nerespectarea timpului de odihna, neplata orelor suplimentare, munca fara forme legale, nerespectare conditii de munca. Domeniile de activitate de unde provin sesizarile sunt: confectii, constructii, comert, productie, etc.

Valoarea totala a amenzilor aplicate de catre ITM, in cadrul serviciilor Sanatatea si Securitatea Muncii si Control Relatii de Munca, in cursul lunii septembrie 2010 este de 84.300 lei, informeaza un comunicat al ITM Botosani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu… EPIGRAMA (XXIV)

Duminică, 20 Ianuarie 2019
227

Începând cu acest grupaj, vom publica dialogul avut cu epigramistul MIHAI HAIVAS:Școala generală Cristinești  (clasele I - VII) - 1948 - 1955Liceul nr. 1 Dorohoi( acum Co...

A ajuns în comă la spital, după ce s-a prăbușit în fața barului!

Duminică, 20 Ianuarie 2019
2727

Băutura l-a dus până aproape de moarte! Un tânăr din Todireni, județul Botoșani, a băut duminică dimineață într-un bar din sat, consumând o cantitate mare de alcool.&n...

Eclipsă totală de Lună la noapte! La ce oră va fi vizibilă Super-Luna Sângerie

Duminică, 20 Ianuarie 2019
946

Eclipsa totală de Lună, Lună Sângerie a lupului, evenimentul astral care va zgudui mentalități cărora le venise timpul să fie spulberate. În noaptea de 20 spre 21 ianuarie,...