Doua accidente de munca mortale in luna septembrie 2010!

In cursul lunii septembrie 2010, in cadrul serviciului Sanatate si Securitate in Munca au fost inregistrate 4 evenimente produse in judet, dintre care 2 soldate cu incapacitate temporara de munca 2, la SC Epsilon Pulsar SRL Botosani si SC Donifa, dar si 2 mortale, la Primaria Radauti Prut si Directia Silvica Botosani.

De asemenea, in cadrul serviciului Control Relatii de Munca au fost efectuate controale la un numar de 115 angajatori, cu 4210 salariati. Au fost sanctionati 73 de angajatori, au fost aplicate 114 sanctiuni contraventionale, din care 19 amenzi si 95 avertismente.

In  ceea ce priveste somajul tehnic, in cursul lunii septembrie au depus declaratie 6 societati, fiind implicati un numar de 227 salariati. Domeniile de activitate afectate sunt: productie, servicii, constructii, agricultura. In aceasta perioada, unitatile vor fi monitorizate de catre Inspectorat privind respectarea prevederilor legale. Pana la aceasta data, in urma controalelor efectuate, nu au fost descoperite nereguli.

Valoarea totala a  amenzilor aplicate de catre serviciul Control Relatii Munca in luna septembrie 2010 este de 46.300 lei.

In aceasta luna au fost inregistrate 34 sesizari. Aspecte sesizate: neacordare drepturi salariale, desfacere abuziva a contractului individual de munca, nerespectarea timpului de odihna, neplata orelor suplimentare, munca fara forme legale, nerespectare conditii de munca. Domeniile de activitate de unde provin sesizarile sunt: confectii, constructii, comert, productie, etc.

Valoarea totala a amenzilor aplicate de catre ITM, in cadrul serviciilor Sanatatea si Securitatea Muncii si Control Relatii de Munca, in cursul lunii septembrie 2010 este de 84.300 lei, informeaza un comunicat al ITM Botosani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
111

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
512

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
269

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de miercuri, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Potrivit prof. Claudia Hârtie, de la Școal...