Doua accidente de munca mortale in luna septembrie 2010!

In cursul lunii septembrie 2010, in cadrul serviciului Sanatate si Securitate in Munca au fost inregistrate 4 evenimente produse in judet, dintre care 2 soldate cu incapacitate temporara de munca 2, la SC Epsilon Pulsar SRL Botosani si SC Donifa, dar si 2 mortale, la Primaria Radauti Prut si Directia Silvica Botosani.

De asemenea, in cadrul serviciului Control Relatii de Munca au fost efectuate controale la un numar de 115 angajatori, cu 4210 salariati. Au fost sanctionati 73 de angajatori, au fost aplicate 114 sanctiuni contraventionale, din care 19 amenzi si 95 avertismente.

In  ceea ce priveste somajul tehnic, in cursul lunii septembrie au depus declaratie 6 societati, fiind implicati un numar de 227 salariati. Domeniile de activitate afectate sunt: productie, servicii, constructii, agricultura. In aceasta perioada, unitatile vor fi monitorizate de catre Inspectorat privind respectarea prevederilor legale. Pana la aceasta data, in urma controalelor efectuate, nu au fost descoperite nereguli.

Valoarea totala a  amenzilor aplicate de catre serviciul Control Relatii Munca in luna septembrie 2010 este de 46.300 lei.

In aceasta luna au fost inregistrate 34 sesizari. Aspecte sesizate: neacordare drepturi salariale, desfacere abuziva a contractului individual de munca, nerespectarea timpului de odihna, neplata orelor suplimentare, munca fara forme legale, nerespectare conditii de munca. Domeniile de activitate de unde provin sesizarile sunt: confectii, constructii, comert, productie, etc.

Valoarea totala a amenzilor aplicate de catre ITM, in cadrul serviciilor Sanatatea si Securitatea Muncii si Control Relatii de Munca, in cursul lunii septembrie 2010 este de 84.300 lei, informeaza un comunicat al ITM Botosani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

18-20 octombrie: Seminar Eminescu la Ipotești, sub semnul Centenarului

Marţi, 16 Octombrie 2018
142

A patra ediție a Seminarului Eminescu, organizat de Memorialul Ipotești - Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, va avea loc în perioada 18-20 octombrie. La atelierele din a...

România a fost condamnată la CEDO pentru o intervenție brutală a polițiștilor și jandarmilor

Marţi, 16 Octombrie 2018
260

Romania este obligata printr-o decizie a CEDO sa achite peste 23.000 de euro pentru doi barbati, dupa ce, in timpul unei interventii din 2005 a Politiei in comunitatea de rromi de langa rampa de gunoi...

Accident în Belgia: Un român a murit, alţi doi sunt răniţi

Marţi, 16 Octombrie 2018
741

Un român a murit marţi în urma unui accident rutier produs în localitatea belgiană Bertrix şi alţi doi români sunt răniţi, relatează website-ul lavenir.net.Conducăt...