Dosarul "Sex la Permise": Uite fata, nu e fata!

Dosarul "Sex la Permise": Uite fata, nu e fata!
Minora din dosarul "Sex la Permise" pare sa urmeze un scenariu ingenios, menit sa impiedice la nesfarsit solutionarea unui dosar devenit deja celebru.

Scandalul a pornit in urma cu aproape doi ani, in toamna anului 2007, cand o informatie legata de aniversarea unei zile de nastere la Serviciul Permise a scos la iveala faptul ca minora de 15 ani, la acea vreme, provenita dintr-un centru de plasament, a fost invitata la petrecere.

Mai mult, din primele declaratii ale fetei, rezulta ca nu era singura in aceasta situatie si ca genul de petreceri in institutii cu tinere din centre era o practica obisnuita. Minora si-a retras apoi declaratiile, spunand doar ca nu isi aminteste nimic din ce s-a petrecut la petrecere.

In urma cu doua luni si jumatate, dupa o internare la Spitalul municipal Dorohoi, autoritatile au fost instiintate ca minora a disparut, dupa externare ea neintorcandu-se in centrul de plasament din Dorohoi.

Povestea capata conotatii majore, avand in vedere ca, minora fiind, externarea fetei ar fi trebuit sa fie adusa la cunostinta centrului, fapt care nu s-a intamplat. Dupa mai bine de doua luni, la inceputul acestei saptamani, DGASPC Botosani a primit informatia ca fata a fost gasita in Bucuresti si ca se afla intr-un centru din Capitala.

Ieri, reprezentantii DGASPC au pornit spre Bucuresti pentru a prelua minora, insa, surpriza!, au fost nevoiti sa se intoarca din drum, fiind informati ca fata a disparut din nou.

"Nu am reusit sa o aducem la Botosani. Ieri am trimis la Bucuresti o masina, sa o recuperam de acolo. In timp ce masina era pe drum, am fost sunati de cei de la DGASPC Bucuresti ca fata a fugit din nou si este iar cautata. Daca reusim sa o recuperam, o internam din nou in centru, cu masuri restrictive pentru o perioada", a mentionat Liviu Radasanu, directorul DGASPC Botosani.

Precizam ca dosarul "Sex la Permise" a fost redeschis in urma cu ceva timp, chiar daca politistii au dat initial recomandarea de neincepere a urmaririi peale.

Astfel, minora de 17 ani este in continuare martor in acest dosar, declaratiile ei putand fi lamuritoare pentru ce s-a petrecut in urma cu doi ani in sediul Serviciului Permise.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Percheziții ale Parchetului European la funcționari publici și la Agenția de Muncă Botoșani. Fraudă de 160.000 de euro!

astăzi, 12:57
280

Percheziţii ale Parchetului European la Botoşani au avut loc inclusiv la domiciliile unor funcţionari publici şi la sediul ANOFM, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 160.000 de euro....

Expoziția de grafică ”Biserici şi mănăstiri din Moldova medievală” va fi vernisată la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:28
30

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, instituție din subordinea Consiliului Județean Botoșani, vă invită luni, 22 aprilie 2024, ora 12:00, la vernisajul expozi...

A plătit 2.000 de lei după ce a refuzat să achite taxa pentru toaletă într-o autogară din Botoșani!

astăzi, 11:46
196

Deoarece apelantul reclama producerea unei stări conflictuale, operatorul 112 a direcționat un echipaj de jandarmerie în vederea aplanării acesteia și luării măsurilor legale.Jandarmii...