Dorohoian condamnat a opta oară pentru escrocherii! Printre victime s-au numărat şi măicuţe, directori sau parlamentari!

Dorohoian condamnat a opta oară pentru escrocherii! Printre victime s-au numărat şi măicuţe, directori sau parlamentari!

   EVZ.ro

Sorin Alin Verincianu (29 de ani) a fost condamnat luni după-amiază la doi ani de închisoare de Curtea de Apel Suceava, fiind a opta condamnare pe care respectivul a primit-o în ultimii ani pentru tot felul de escrocherii.

Este acelaşi individ care în urmă cu mai mulţi a fost săltat de poliţişti în timp ce, susţinând că este preot, se pregătea să oficieze o slujbă de înmormântare. Acelaşi individ care susținea că este angajat al Direcţiei de Sănătate Publică şi mergea în control pe la societăţi comerciale, biserici şi mănăstiri, neregulile constatate de falsul inspector sanitar fiind sancţionate cu sume cuprinse între 25 şi 100 de lei. Prin 2008, se recomanda ziarist la Pro TV şi al publicaţiilor Monitorul, şi a şantajat mai multe persoane publice, susţinţând că deţine imagini compromițătoare. I-a căzut în plasă printre alţii şi un fost parlamentar liberal din Botoşani, Liviu Cîmpanu, care a plătit 275 de lei rambursul DVD-ului trimis de către escroc printr-o firmă de curierat rapid. Pe DVD-ul cu pricina ar fi trebuit să fie aşa-zisele imagini compromitătoare, însă în realitate erau doar câteva melodii cu muzică românească.
 
Sorin Alin Verincianu şi-ar fi încercat norocul şi la măicuţele de la Voroneţ, Dragomirna şi Probota, sunându-le pe stareţe şi spunându-le aceeaşi placă: are imagini care dacă vor fi făcute publice le vor pune într-o lumină proastă.

"Mi-a spus că este de la un post de televiziune şi că are imagini cu câteva măicuţe de la mine, care au limbaj total neadecvat faţă de persoanele care vizitează mănăstirea. Voia cumva să mă determine să-l întreb cum să fac să nu dea imaginile de care vorbea. I-am spus că nu mă interesează şi că nu cred aşa ceva", declara la vremea respectivă stareţa Mănăstirii Probota.

Verincianu a fost prins în flagrant în ianuarie 2008, în centrul municipiului Suceava, după ce a luat de la stareţa Mănăstirii Dragomirna 375 de lei, dându-i în schimb CD-ul cu imaginile scandaloase cu care încercase să o şantajeze, însă stareţa anunţase totul la poliţie. Evident, CD-ul era gol.
 
Escrocul din Dorohoi a încercat să-i escrocheze, tot în 2008, şi pe directorii Spitalului Judeţene din Suceava şi Botoşani. Directorului spitalului botoşănean i-a spus că se numeşte Rosenberg, este corespondent Pro Tv şi are imagini cu el când înjură angajaţii şi că dacă nu plăteşte acele înregistrări ajung în presă.
La Spitalul Sf. Ioan cel Nou Suceava, i-a trimis un mesaj directoarei de atunci spunându-i că deţine înregistrări video cu bucătărese care fură mâncarea bolnavilor şi cu câţiva colegi medici care vorbesc foarte urât despre ea. “Doamna director vă pun acum plicul cu CD prin Ro Curier prin serviciul Fulger în 24 ore ajunge la destinaţie dar costă 425 RON şi lam pus cu plata la destinaţie. Vam dat mesaj pentru că am intrat în şedinţă. Mulţumesc dacă vreţi să îmi daţi mesaj cu răspunsul dacă e bine. Nici unul dintre directori nu a căzut în plasa escrocului, care, câteva zile mai târziu, avea să fie prins în flagrant de poliţiştii din Suceava.


De ce a fost condamnat din nou, pentru a 8-a oară

În dosarul de la Suceava, Sorin Alin Verincianu a fost condamnat pentru a 8-a oară la închisoare. Asta, după ce i-a luat în jur de 1250 de lei unui bărbat din Fălticeni, pe care l-a cunoscut la o biserică din localitate. I-a spus că este medic rezident, iar victima i-a mărturisit că are o fată care a intrat la Facultatea de la Medicină de la Iaşi. Verincianu s-a oferit să-i facă rost pentru fată de un instrument medical de care aceasta avea nevoie la cursuri şi să-i găsească şi o chirie mai bună la Iaşi.
În cele din urmă, fălticeneanul s-a prins că totul este o escrocherie, mai ales că a făcut verificări la Spitalul Judeţean Suceava şi a constatat că nu există nici un medic rezident cu numele cu care se recomanda Verincianu. Până la recenta condamnare, se arată în sentinţa judecătorilor suceveni, Verincianu a fost condamnat de nu mai puţin de şapte ori la pedeapsa închisorii, pentru multiple infracţiuni de înşelăciune, fals în înscrisuri şi uzurparea de calităţi oficiale.

Citeşte mai multe pe EVZ.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
156

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
80

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
57

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...