Dorohoian aşteptat cu cătuşe de autorităţile germane, după ce a produs o pagubă de peste 100.000 de euro!
UPDATE!

Dorohoian aşteptat cu cătuşe de autorităţile germane, după ce a produs o pagubă de peste 100.000 de euro!
Un dorohoian a făcut ravagii, alături de patru complici, într-un centru comercial din Germania, dar va ajunge să dea socoteală pentru fapta sa.

Procurorii Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului Curţii de Apel Suceava au dispus luni reţinerea lui Claudiu- Ştefan P., pe o durată de 24 ore, în vederea arestării preventive şi a predării către autorităţile judiciare germane. Săptămâna trecută, anchetatorii germani au solicitat colegilor români arestarea dorohoianului, pentru săvârşirea infracţiunii de jaf organizat sau armat.

Mai exact, în octombrie anul trecut, dorohoianul împreună cu patru complici au intrat cu forţa în incinta spaţiilor comerciale ale companiei Saturn & Hansa - folosind un autovehicul drept berbec prin uşa de intrare, închisă cu geamuri, a unui centru comercial, Landshut Park, şi ulterior în uşa rulantă a companiei repsective. Cum lamele uşii rulante au fost rupte din îmbinarea lor, cei cinci suspecţi au intrat în magazinul de electronice, de unde au furat smartphone-uri de ultimă generaţie, marca Apple şi Samsung în valoare totală de 86.820 Euro. Le-au pus în containere de deşeuri pentru grădină, aduse tocmai în acest scop şi au părăsit magazinul în doar patru minute. În urma lor au rămas şi pagube materiale de aproximativ 36.233,44 Euro.

Potrivit anchetatorilor suceveni, a fost sesizată Curtea de Apel Suceava pentru luarea măsurii arestării provizorii a dorohoianului, în vederea predării.

UPDATE: 
Instanţa de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Suceava a admis propunerea Parchetului şi a dispus arestarea provizorie a lui Claudiu Ştefan P., faţă de care Judecătoria Landshut, Germania, a emis un mandat european de arestare. "Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare pe numele persoanei solicitate. Cu drept de contestaţie în termen de 24 ore de la pronunţare. Fixează termen la data de 26.09.2016, ora 08:30 şi pune în vedere procurorului să prezinte mandatul european de arestare tradus în limba română", după cum se arată în decizia instanţei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
11

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
327

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
129

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...