Doly-Com a intrat în faliment!

Doly-Com a intrat în faliment!
Finalul previzionat de "piaţă" a devenit realitate. Doly- Com, unul dintre cei mai mari procesatori de carne din ţară, a intrat în faliment, decizia fiind luată în acest sens de o instanţă a Tribunalului Botoşani, după analiza raportului administratorului judiciar.

Astfel, judecătorii au desemnat în calitate de lichidator provizoriu pe administratorul judiciar MGA INSOLVENCY SPRL SUCEAVA, acelaşi care s-a ocupat de societate şi pe parcursul procesului de insolvenţă.

"Dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al debitorului. Dispune notificarea băncilor la care are deschise conturi debitoarea, în sensul de a nu dispune de sume fără ordin al lichidatorului judiciar. Lichidatorul judiciar va comunica de urgenţă băncilor instituirea acestei interdicţii. Fixează termenul maxim de predare a gestiunii de la debitor către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii, la data de 31 martie 2016. Dispune ca lichidatorul judiciar să notifice toţi creditorii menţionaţi în lista depusă de debitor / administrator judiciar, ale căror creanţe s-au născut după deschiderea procedurii: debitorului şi oficiului registrului comerţului de pe lângă tribunalul Botoşani, pentru efectuarea menţiunii, precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă. Fixează termenul limită pentru depunerea cererilor pentru admiterea creanţelor născute în cursul procedurii la 10 mai 2016. Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor născute în cursul procedurii, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului suplimentar al creanţelor la 31 mai 2016, care va fi publicat de lichidatorul judiciar şi în Buletinul procedurilor de insolvenţă. Contestaţiile la tabel vor trebui depuse la tribunal în 7 zile de la publicarea în B.P.I a tabelului suplimentar", după cum se arată în decizia instanţei.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în şapte zile de la comunicarea realizată prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

Reamintim că Doly- Com a cerut intrarea în insolvenţă în urma unui control al ANAF în urma căruia i s-au imputat 98 de milioane de lei (echivalentul a 22 de milioane de euro) către bugetul general consolidat al statului, din care decontări la TVA de aproximativ 42 de milioane de lei, accesorii TVA, în cuantum de 51 de milioane de lei şi impozit pe dividende în valoare de aproximativ 3 milioane de lei.

Raportat la veniturile realizate de societate până la data scadenţei, Doly- Com considera la momentul solicitării intrării în insolvenţă că nu va avea suficiente fonduri pentru achitarea datoriilor către stat. Mai mult, Doly-Com arată că are de plată şi alte debite către alţi furnizori, în valoare de 21,7 milioane de lei.

În urma unui control al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, ce a vizat perioada 1 ianuarie 2007- 31 decembrie 2011, inspectorii au descoperit că societatea a înregistrat în evidenţa contabilă TVA deductibil de aproape 41 de milioane de lei, fără documente justificative. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
118

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
76

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
75

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...