Doi jandarmi şi doi protestatari răniţi în incidentele din faţa Guvernului. Douăzeci de persoane au fost reţinute!

Unii dintre protestatarii din Piaţa Victoriei au aruncat, miercuri seară, cu petarde şi torţe către jandarmi, oamenii legii folosind gaze lacrimogene şi ridicând gardul în zonă. Jandarmii au îndemnat oamenii să plece din Piaţa Victoriei. La protestul de miercuri seara au fost prezenţi peste 100.000 de oameni.

Doi jandarmi şi doi protestatari răniţi în incidentele din faţa Guvernului. Douăzeci de persoane au fost reţinute!

materiale confiscate
Facebook Marius Militaru, Jandarmeria Română

Bilanţ provizoriu al Jandarmeriei Capitalei: 20 de reţineri după incidentele din Piaţa Victoriei, 20 de reţineri au fost efectuate după incidentele de la protestul din Piaţa Victoriei, acesta fiind un bilanţ provizoriu, a declarat, pentru MEDIAFAX, Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

"Încă nu se ştie dacă erau ultraşi, se vor face verificări şi dacă va reieşi că aparţineau unor galerii ale echiipelor de fotbal, se va face public", a precizat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

Datele cu privire la intenţiile de deturnare a protestului din Capitală au fost transmise operativ instituţiilor legal abilitate să intervină, a anunţat SRI, care a precizat că "nu are competenţe în ceea ce priveşte manifestările grupărilor ultras", dar dacă se obţin date, acestea sunt transmise. "Serviciul Român de Informaţii a acţionat potrivit competenţelor legale deţinute, datele şi informaţiile obţinute cu privire la intenţiile de organizare sau deturnare a acţiunilor publice de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ instituţiilor legal abilitate să intervină pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice. În această situaţie a existat un schimb de informaţii operativ, potrivit procedurilor stabilite la nivelul instituţiilor, cu Ministerul Afacerilor Interne, la nivelul Secretarului de Stat Ştefu Viorel şi Bogdan Despescu - IGPR, precum şi la nivelul Jandarmeriei şi SPP", se arată într-un comunicat de presă al Serviciului Român de Informaţii (SRI), remis joi dimineaţă, agenţiei de presă MEDIAFAX.

Anterior, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, declarase, într-o intervenţie la România TV, că nu a primit informări de la servicii că la miting vor exista provocări. "Nu am primit o astfel de informare, dar ne-am luat toate măsurile", a declarat Carmen Dan.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...