Doi foști corporatiști au dezvoltat prima aplicație de consultanță fiscală și contabilă din România. "Va rămâne mereu gratuită"

Doi foști corporatiști au dezvoltat prima aplicație de consultanță fiscală și contabilă din România. "Va rămâne mereu gratuită"
Radu Georgescu și Marius Tudosie s-au întâlnit acum patru ani la o terasă. Un prieten comun îi invitase să vadă finala Champions League. Amândoi lucrau în corporații. Radu coordona departamentul financiar al unei companii americane, iar Marius dezvolta aplicații pentru una dintre cele mai mari bănci europene.

Au descoperit că aveau aceleași păreri legate de job-ul din corporație, amândoi simțind că pot să facă mai mult decât să aplice niște proceduri venite de la sediul central.

În acea seară de mai, când toți prietenii lor se uitau la meci, Radu și Marius au decis că se vor asocia și vor dezvolta o aplicație financiară.

Visul lor era să modifice din temelie piața serviciilor contabile și fiscale. După trei ani au lansat prima aplicație de consultanță fiscală și contabilă din România.

În 2017 aplicația românească va fi lansată și în SUA.

"Decizia de a face o aplicație de consultanță fiscală am luat-o chiar în seara în care ne-am întâlnit prima dată. Marius m-a întrebat care este cel mai complicat lucru în contabilitate. I-am răspuns că fiscalitatea. "Atunci asta facem. O aplicație care va ajuta pe oricine să fie expert în fiscalitate!", a fost concluzia lui Marius", își amintește Radu Georgescu începuturile afacerii lor.

Timp de trei ani s-au întâlnit de două ori pe săptămână. De obicei în serile când erau meciuri din Champions League.
În primul an nu au discutat cu nimeni despre proiect.

"Soțiile noastre nu înțelegeau cum am devenit dintr-o dată mari microbiști. Dar în timp ce prietenii noștri se agitau în fața televizorului, noi stăteam retrași la o masă și vorbeam despre specificațiile aplicației", continuă antreprenorul.


Orice persoană poate deveni expert în contabilitate sau fiscalitate fără să citească vreo lege

În octombrie 2015 au lansat prima versiune.

"Aplicația oferă răspunsuri la peste 90% din întrebările contabile sau fiscale pe care le poate avea o firmă. Practic orice persoană poate să devină expertă în contabilitate sau fiscalitate fără să fie nevoită să citească vreo lege", spune Radu Georgescu.

La început au dat-o prietenilor să o testeze. Răspunsul acestora a fost foarte pozitiv, adaugă Radu.


Cum funcționează aplicația

Aplicația este dezvoltată sub forma unui arbore decizional.

"Practic am făcut un puzzle cu zeci de mii de piese. Fiecare piesă reprezintă câte o mică operațiune din cadrul unei companii. Toate aceste piese adunate definesc fluxul financiar al oricărei companii, indiferent de mărime, industrie sau complexitatea ei. Aplicația scanează automat legile fiscale și contabile. Răspunsul la o întrebare îl primești în maxim 5 click-uri", explică antreprenorul.


Companiile pot economisi timpul angajaților

Legislația fiscală este stufoasă în orice țară, dar în România este imposibil ca o persoană să țină pasul cu toate modificările legislative. Pe lângă faptul că legile se schimbă des, modul în care sunt scrise creează confuzie în interpretarea lor.

"Folosind aplicația noastră, companiile economisesc timpul angajaților care nu mai sunt nevoiți să piardă timp săpând prin legi. În al doilea rând aplicația noastră este gratuită, deci firmele nu mai plătesc pentru consultanța contabilă sau fiscală. În general, consultanța fiscală este foarte scumpă", continuă Radu Georgescu.


"Cea mai importantă investiție a fost timpul nostru"
Cea mai importantă investiție în această aplicație a fost timpul nostru. Au trecut patru ani de când lucrăm la ea, spune antreprenorul. "Timpul nostru este singura resursă pe care nu o putem regenera. Banii vin și pleacă".

Aplicația este dezvoltată ca Software as a Service (SaaS) și este găzduită în cloud.

Acest concept este des folosit în tehnologia actuală. Utilizatorul nu trebuie să mai descarce aplicația în calculator, nu trebuie să se intereseze de licențe sau de modalitatea în care se fac actualizările de baze de date.

Orice utilizator poate accesa aplicația de la adresa http://www.cfonetwork.ro/contabilitate-6.php

Accesul este gratis și nu este nevoie de user sau parolă.

Citeste continuarea pe Republica.ro...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
1

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
25

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...

Olimpiada de Limba și literatura ucraineană maternă 2024 – etapa națională – se va desfășura începând de luni la Botoșani

astăzi, 09:05
19

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se va desfășura a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pre...