Doi ciobani din Harghita au fost internaţi la spital, fiind atacaţi de urs

Doi ciobani au fost internaţi, sâmbătă, la Spitalul din Miercurea Ciuc, după ce au fost atacaţi şi muşcaţi de un urs la marginea unei păduri. Unul dintre ei se află în operaţie pentru reconstrucţia organelor genitale, transmite MEDIAFAX.

Doi ciobani din Harghita au fost internaţi la spital, fiind atacaţi de urs

Medicul Adrian Dobrică, specialist în chirurgie toracică, a declarat că cei doi ciobani prezintă multiple leziuni după ce au fost muşcaţi, sâmbătă, de un urs.

"Este vorba de doi ciobani, unul de 53 de ani şi altul de 43 de ani, care lucrează la o stână în comuna Mădăraş, lângă Miercurea Ciuc, şi care în cursul dimineţii s-au întâlnit cu un urs la marginea pădurii. Unul dintre ei a suferit mai multe plăgi muşcate la nivelul scalpului, la nivelul organelor genitale, la nivelul coapsei şi şoldului drept şi la nivelul antebraţului drept. Celălalt de 43 de ani a suferit mai mule plăgi muşcate la nivelul membrului superior drept, cu fracturarea oaselor de la degete. Unul este internat la chirurgie şi este în prezent în sala de operaţie pentru reconstrucţie de organe genitale. Acolo este o echipă mixtă cu urologia. Celălalt este internat la ortopedie şi urmează să fie operat", a spus medicul de gardă Adrian Dobrică.

Potrivit sursei citate, viaţa ciobanilor nu este pusă în pericol, dar ambii necesită mai multe operaţii reconstructive. Ciobanii s-au aflat cu oile la păscut şi au scăpat de urs după ce câinii au sărit în apărarea lor. De la începutul anului, în judeţul Harghita, şapte persoane au ajuns la spital după ce au fost atacate de urşi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...