Doar o treime din legumele si fructele din piete sunt romanesti. Cum ne pacalesc falsii producatori

Doar o treime din legumele si fructele din piete sunt romanesti. Cum ne pacalesc falsii producatori
Credem ca mancam legume si fructe romanesti, dar suntem inselati de vanzatori, cu zambetul pe fata. Toti se lauda ca marfa este productie proprie pana cand apar inspectorii in control si sunt obligati sa recunoasca adevarul. Rosiile, pepenii sau piersicile s-au copt in tari straine. De altfel, chiar ministrul Agriculturii a recunoscut ca numai o treime din legumele si fructele vandute sunt de la noi. Iata ce indica o ancheta filmata cu camera ascunsa in pietele din Bucuresti, scrie incont.ro.

Piata Gorjului, sectorul 6 al Capitalei. Mai intai ne interesam de originea pepenilor de pe tarabe. Rosiile si castravetii sunt romanesti, iar vanzatorii, producatori agricoli. Adevarul iese la suprafata cand apar inspectorii primariei. Unul dintre vanzatori, pseudoproducator din Chiajna, este in mare incurcatura. Are acte de producator, dar pentru flori.
 
Reporterii Stirilor Pro Tv au mers in comuna Chiajna unde a fost emis certificatul. Documentul arata ca doamna Vasilica Dascalu le permite celor din curtea ei sa vanda produse agricole la piata. Secretarul primariei Chiajna, Stefan Videanu, cel care a semnat hartia, sustine ca femeia a cerut acest lucru.
 
Insa doamna Vasilica a aflat cu surprindere ca produce pepeni pentru ca certificatul permite vanzarea de petunii si muscate. Secretarul primariei nu a fost de gasit pentru a lamuri problema.
 
Intrebati de acte, alti vanzatori din piata, in schimb, dau bir cu fugitii. Pe alte tarabe a disparut marfa. Intre timp, producatorii adevarati nu reusesc sa-si vanda marfa, mai scrie incont.ro.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

astăzi, 21:18
87

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

astăzi, 21:07
59

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

astăzi, 20:22
208

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...