Doar 165 de norme in invatamant pot fi reduse in Botosani, fara a se face disponibilizari!

Doar 165 de norme in invatamant pot fi reduse in Botosani, fara a se face disponibilizari!

Ada Macovei, inspector general al ISJ Botosani

Potrivit ultimelor estimari facute de Inspectoratul Scolar Judetean Botosani, din numarul total de 323 de posturi care ar trebui sa fie reduse in 2010 la nivelul judetului, dupa cum a solicitat Ministerul Educatiei, doar 165 de posturi pot fi reduse in invatamant, fara a da oameni afara.

In prezent, in judetul Botosani, 7.166 de angajati sunt in sistemul de invatamant, dintre care 5.200 sunt cadre didactice.

Conform celor declarate de sefa invatamantului botosanean, aceste estimari au fost transmise vineri Ministerului Educatiei, asteptandu-se un raspuns in acest sens.

"Au fost facute doar niste estimari si nu ne incadram cu numarul solicitat de minister pentru disponibilizari. Din numarul de 323 de norme solicitate pentru a fi reduse, ne incadram cu circa 165 de norme reduse fara a da oameni afara. Daca totusi se impune numarul de 323 de norme reduse, ar insemna sa facem disponibilizari. Nu stim de unde am putea face aceste disponibilizari, deocamdata nu este luata nicio decizie. Vor mai fi discutii probabil si la nivel central cu sindicatele si vor veni niste masuri, vor fi si niste modificari legislative pentru a putea proceda legal. Pentru minister este important sa stie cu cat poate reduce, ca sa poata gasi in continuare alte variante", a declarat Ada Macovei, inspector general al ISJ Botosani.

Cele 165 de norme care ar putea fi reduse in judetul Botosani, fara a se da oameni afara, au fost estimate pe baza celor patru propuneri ale Ministerului Educatiei, si anume stabilirea obligatiei de catedra pentru toti directorii si directorii adjuncti la 6-12 ore pe saptamana in functie de marimea scolii, renuntarea la reducerea normei didactice de predare cu 2 ore pe saptamana pentru personalul didactic cu gradul didactic I cu o vechime in invatamant de peste 25 ani, majorarea efectivelor minime de prescolari si elevi care permit dobandirea personalitatii juridice a unitatilor de invatamant si organizarea claselor I,V si IX din unitatile de invatamant din mediul urban, la limita maxima prevazuta de lege.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
96

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...

(P) Renovare de nota 10: cele mai populare dileme şi cum să le faci faţă

astăzi, 14:47
28

Renovările interioare nu sunt deloc uşoare, mai ales atunci când te loveşti de probleme pe care nu ştii cum să le soluţionezi. Fie că reamenajezi o casă, fie că urmează să te muţi &i...

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

astăzi, 13:46
144

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.Claudia Mihai a fost un model de dăruire...