Distracție la beție: O viață curmată și ani de zile de judecată!

Distracție la beție: O viață curmată și ani de zile de judecată!
Moartea unui bărbat din Tudora, venit din Italia în concediu, a fost pedepsită de lege, prin decizia definitivă a judecătorilor de la Curtea de Apel Suceava.

Se întâmpla în august 2012, atunci când bărbatul de 41 de ani s-a întâlnit cu băieţii din sat la o petrecere, la un bar. Printre petrecăreţi erau şi fraţii Iulian şi Adrian Penciuc, din comună, care au ţinut să-l însoţească pe Mihai O. la un magazin pentru a reface stocul de ţigări. Cum bărbatul băuse, fraţii au ţinut neapărat să conducă Nissan-ul Terrano cu care acesta venise din Italia, deşi niciunul nu avea permis. Mai întâi a urcat la volan Adrian, care a condus o bucată de drum, apoi Iulian, cel care de altfel a şi răsturnat autovehiculul, după o curbă în care pierduse controlul volanului şi s-a izbit într-un mal de pământ.

Ambii fraţi au scăpat nevătămaţi şi au dispărut de la locul accidentului, în timp ce Mihai O. rămăsese strivit sub portiera Nissan-ului răsturnat, unde de altfel a şi murit din cauza rănilor suferite. În primă fază, ancheta poliţiştilor ar fi arătat că bărbatul ar fi fost singur în maşină şi ar fi produs accidentul în care şi-a pierdut viaţa, însă ulterior s-a aflat adevăratul, iar cei doi fraţi au fost trimişi în judecată.

La începutul acestui an, magistraţii Judecătoriei Botoşani au pronunţat sentinţele pe fond. Iulian Penciuc a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, conducere pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi părăsirea locului accidentului. Fratele său, Adrian, a primit o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis.

În schimb, societatea de asigurări Euroins, ca parte responsabilă civilmente, a fost obligată la plata unor despăgubiri materiale şi morale faţă de familia bărbatului ucis în accident. Apelul declarat de toate părţile a schimbat în parte sentinţa iniţială. Dacă cei doi fraţi au rămas cu pedepsele stabilite de instanţa anterioară, obligaţiile financiare ale societăţii de asigurări au fost reduse. Astfel, Euroins a fost obligată să achite familiei victimei daune materiale în sumă de 5.378 lei, în loc de 15.900 euro, daune morale de câte 25.000 de euro în loc de 50.000 de euro şi încă peste 7.000 de lei reprezentând echivalentul prestaţiei lunare periodice pentru ambii părinţi ai victimei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
10

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
43

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
227

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...