Disponibilizări din iulie in MAI!

Disponibilizări din iulie in MAI!

   Adevarul

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a subliniat joi că restructurarea personalului va începe în 30 de zile, iar reducerea va fi în special în rândurile angajaţilor din Aparatul Central.

"Până în prezent, reforma nu a fost cu adevărat făcută. Avem un buget care, în al doilea trimestru, ne obligă să reducem din personal. Este regretabil faptul că Legea privind unele măsuri speciale pentru încadrarea în limitele bugetare pentru MAI în anul 2011 a fost respinsă de Parlament şi că suntem nevoiţi în acest moment să afectăm, chiar dacă pentru o perioadă scurtă de timp, drepturile salariale ale tuturor angajaţilor. Asigur personalul MAI că procesul de reformă pe care l-am demarat se va desfăşura într-o manieră corectă, în beneficiul modernizării instituţiei şi în folosul angajaţilor care îşi fac datoria cu profesionalism şi responsabilitate. Mai sunt posturi care nu îşi au nicio justificare. Cei care sunt în misiune în stradă nu vor fi restructuraţi. Am analizat fiecare organigramă a fiecărei arme. Suntem într-o amplă  evaluare pe toate direcţiile. Sper ca până vineri seară să analizăm toate organigramele trimise de structurile din ţară", a declarat Igaş, citat de Adevarul.

Ministrul a mai spus că o soluţie la continuarea restructurărilor din MAI este şi desfiinţarea câtorva mii de posturi nebugetate. Referitor la tăierea normei de hrană, Traian Igaş a declarat că "din iulie se vor da banii integral, iar diferenţa pentru iunie se va recupera în al treilea trimestru al anului". 

Marian Gruia, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, a declarat că a cerut deja aprobare pentru un miting în faţa Ministerului de Interne. "Noi l-am rugat pe ministrul Traian Igaş să găsească o soluţie. Ni s-a promis că măsura tăierii normei de hrană este provizorie. Luni vom protesta în faţa Ministerului de Interne. Am cerut aprobare pentru peste 1.000 de persoane", a spus Marian Gruia.

Salarii

Conform Adevarul, în prezent, un agent câştigă aproximativ 1.400 de lei, un inspector - 2.000 de lei, un comisar - 2.500 de lei, iar un comisar-şef - 3.000 de lei. După reducerea normei de hrană, agenţii vor primi pentru luna iunie aproximativ 850 de lei, un inspector - 1.450 de lei, iar un comisar - 1.950 de lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
294

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
340

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
468

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...