Directorul unei instituții din Botoșani acuzat că își face campanie. "Rușine!"

Directorul unei instituții din Botoșani acuzat că își face campanie. "Rușine!"
Un primar din județul Botoșani îl acuză pe directorul unei instituții publice din Botoșani că a intrat în campania electorală pentru alegerile parlamentare din luna decembrie.

Acuzele la adresa directorului au fost lansate de primarul comunei Dângeni, Cătălin Rotundu, prin intermediul unei rețele de socializare, cel vizat fiind Răzvan Rotaru, comisarul șef al Gărzii de Mediu.

Primarul din Dângeni susține că a primit o amendă în valoare de 40.000 de lei de la comisarii de mediu pentru  "3-4 peturi aruncate pe la intrarea dinspre Hanesti si ca au gasit o groapa de gunoi care partial era acoperita cu pamant, dar unde se gaseau si resturi menajere care ardeau". 

Rotundu îl acuză pe șeful Gărzii de Mediu "posibil candidat PSD la Parlament" că  "si-a inceput campania de prevenire si atentionare intr-o asa zisa forma timida pe ici pe colo cu niscaiva amenzi".

Redăm mai jos postarea de pe Facebook a primarului comunei Dângeni:

"Dupa ce ani la rand cei din institutiile de mediu nu au fost in stare sa elaboreze un proiect realist si functional pentru gestionarea deseurilor in mod corespunzator, in timp ce nici in ziua de astazi nimic nu este functional la nivel judetean in ceea ce inseamna forma clara in care se desfasoara colectarea si modalitatea de plata a serviciilor care ar trebui facute de noii operatori pe care oficial nu-i cunoastem, dl. Razvan Rotaru si-a inceput campania de toamna din comuna Dangeni. In data de miercuri 31.08.2016, s-au prezentat trei duduite cu o reclamatie semnata de unul cu pix rosu si au inceput sa-mi aduca la cunostinta ca au vazut 3-4 peturi aruncate pe la intrarea dinspre Hanesti si ca au gasit o groapa de gunoi care partial era acoperita cu pamant, dar unde se gaseau si resturi menajere care ardeau. Si nici una nici doua au sarit la beregata cu amenda de 40.000 lei, specificad totusi ca nu ar trebui sa fiu suparat pe motiv ca si comunei Mihai Eminescu i-au dat aceeasi amenda.

Dupa ce intreg judetul sta pe un morman de gunoaie si conducatorul lui ales sta in concediu cu burta la soare, conducator care raspunde in mod direct de implementarea proiectului de colectare si gestionare a deseurilor prin Consiliul Judetean, d-nul Director, posibil candidat PSD la parlament si-a inceput campania de prevenire si atentionare intr-o asa zisa forma timida pe ici pe colo cu niscaiva amenzi si cu tupeul de a transmite mesaje ca nimeni nu va scrie impotriva lui, ca de.... , are presa la picioare. Dar sa lasam dansul cu dansatorii si prostii sa mearga pe drumul lor!

Situatia reala in ceea ce priveste colectarea gunoiului si plata serviciilor prestate de operatori pana acum a fost una haotica, neperformanta, cu care institutiile de control a mediului s-au complacut. In fapt,o firma colecta gunoiul de la containerele instalate conform proiectului facut de Consiliul Judetean in colaborare cu primariile, iar incasarea serviciilor trebuia efectuata de primarii prin personalul lor din compartimentul financiar.

Toate aparent bune, insa problemele au aparut imediat ce s-a constatat ca aceste containere sunt amplasate, in unele cazuri, si la peste un kilometru distanta de unele gospodarii, sau unele persoane ( in numar destul de mare), refuza plata serviciilor din diverse motive invocate in cereri. Primariile se inregistrau cu sume neincasate de la populatie, in timp ce platile catre operator trebuiau facute si mentinut contractul cu o firma din cele 3-4 autorizate de Mediu, altfel ,,venea amenda. Cand am vazut aceasta situatie, am luat decizia de a rezilia contractul cu operatorul prin care trebuia sa incasam noi prin primarie serviciile si am organizat licitatia de concesionare a serviciilor de salubritate, dar cu efectuarea incasarii serviciilor de catre operator, incercand astfel sa facem operatorul sa-si gaseasca o forma ideala de a-si indeplini si respecta clauzele contractuale reciproce dintre partile semnatare.

Numai ca din acel moment nu s-a mai prezentat nici un operator la licitatie si am inceput sa vad cum aproape tot judetul, treptat, se umple cu gunoi pe domeniul public sau ca nimeni nu mai ridica gunoaiele depozitate in containere. Unde era mediul atunci ?

Dar daca la Dangeni nu sunt gunoaie depozitate pe uliti si-n tomberoane pe strazile principale asa cum sunt prin alte comune si orase din imediata apropiere si lasate cu lunile neridicate cum de nu se vad ? De ce suntem sanctionati toti locuitorii comunei pentru proasta gestionare a licitatiei si modului de operare a serviciului de catre Consiliul Judetean care si-a insusit coordonarea intregului sistem de salubritate din judet ? D-le Rotaru, poate ne credeti prosti, dar suntem multi si mai suntem cativa care stim si cu legea si drepturile de care inca ne putem bucura intr-o administratie publica locala cu adevarat democrata, nu asa cum o interpretati dv in mod rusinos si impotriva oamenilor.

Noi nu suntem specialisti in mediu si nici nu suntem platiti sa gasim solutii viabile, dar dv ca director nu ne-ati consultat de loc pentru a rezolva probleme si acum ati trimis emisarii sa ne spuna ca daca refuzam sa fortam oamenii sa plateasca gunoiul la primarie si apoi noi la operator, atunci vom plati noi amenzi, adica oamenii comunei cu totii. Ei bine, vom vedea ce spune instanta, si daca presa nu va scrie nimic, asa cum se aude ca va laudati pentru ca aveti bani si relatii pe la CJ si alte institutii, atunci vom scrie noi, si poate mai gros de cat ar face-o altii ! Rusine !!!!!! Dar n-ai de unde sa cunosti cum ar trebui sa se manifeste acest sentiment!".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Umilința eternă! Botoșani - Chindia 0-3!

Duminică, 22 Septembrie 2019
487

Botoșani și Chindia s-au întâlnit un etapa a 10-a a primei ligi, duminică, de la ora 17:30. Botoșani a avut lovitura de deschidere a meciului. Greșelile de arbitraj continua sa o deza...

Drum de 1,8 milioane de lei pentru o comună din județ

Duminică, 22 Septembrie 2019
958

Primăria comunei Corni a lansat procedura de achiziție publică pentru proiectarea și execuția lucrărilor de refacere și modernizare ale unui drum sătesc, pe un segment de 1,65 km, proiect în ...

Viața bate filmul: în vârstă de 65 de ani, s-a pus la băut cu iubitul fostei amante, apoi a fost lovit cu toporul în cap

Duminică, 22 Septembrie 2019
1698

Un bărbat de 65 de ani din județ se zbate între viaţă şi moarte, după ce a fost bătut de iubitul fostei sale concubine.Incidentul a avut loc în satul Lupăria, din comuna Prăje...