Directorul tehnic al Administraţiei Bazinale de Apă Siret: “Renunţăm la o parte din lucrări”

Directorul tehnic al Administraţiei Bazinale de Apă Siret: “Renunţăm la o parte din lucrări”

Directoul tehnic al Administraţiei Bazinale de Apă Siret, Mihai Talpău, prezent la şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat că se va renunţa la o parte din lucrările care erau programate la Barajul de la Bucecea pentru a se putea relua alimentarea cu apă în condiţii optime.

Cele două pompe folosite pentru  livrarea apei brute către Nova Apaserv nu au făcut faţă, motiv pentru care a fost sistată alimentarea cu apă, fiind aduse încă două pompe.

“Renunţăm la o parte din lucrări ca să putem cel mai devreme sâmbătă dimineaţă să încărcăm sistemul pe normal, pe conductă. Mai devreme de sâmbătă dimineaţă la ora 07.00 nu se poate. Dar până atunci cu cele patru pompe eu zic că ne descurcăm, dacă cu două a fost o disfuncţionalitate, a intrat şi a treia asigurată de ISU Botoşani, a venit şi a patra pompă şi rugămintea este să se facă o solicitare la ISU Suceava să avem una de rezervă în caz de avarie. Este posibil una din pompe să cedeze, sperăm să nu, dar să avem una de rezervă să nu mai fie sincope. Vedem restul lucrărilor când le putem face”, a spus Mihai Talpău.

“A nu se înţelege că abia sâmbătă vom încerca să reechilibrăm sistemul. Până sâmbătă vor încerca să termine lucrările, la parte din ele au renunţat pentru a primi apă în baza contractului din sursa directă de la baraj”, a precizat Albert Tănase, directorul Nova Apaserv.

 

 

Spune-ne opinia ta