Directorul de şcoală condamnat penal, încă pe funcţie

Directorul de şcoală condamnat penal, încă pe funcţie
Directorul Şcolii Gimnaziale din Hilişeu-Horia, condamnat pentru contrabandă, încă se află la conducerea unităţii de învăţământ.

Pe data de 13 septembrie, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani anunţau că în aceeaşi zi a fost convocat Consiliul de Administraţie pentru a fi numită o altă persoană pe funcţia de director în locul lui Marian Daniel Şalabină, dar şedinţa nu s-a mai ţinut.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean declara acum trei zile că IŞJ s-a autosesizat  şi a luat măsura încetării detaşării. Acest lucru încă nu s-a întâmplat, deşi în cursul zilei de joi s-a întrunit Consiliul de Administraţie al IŞJ dar nu s-a pus în discuţie şi numirea unui nou director la Hilişeu-Horia.

Șalabină a fost acuzat de procurori că facea parte dintr-o grupare care a fost anihilată în toamna anului 2012, când au fost făcute zeci de percheziții în județele Botoșani, Iași Suceava, Bacău și în București.

Daniel Marian Șalabină a fost trimis în judecată, în luna februarie a acestui an, Tribunalul Botoșani condamnându-l la trei ani de închisoare cu suspendare.

Cum decizia nu este definitivă, a fost formulat apel care se va judeca la Curtea de Apel Suceava, dar încă nu a fost stabilită data procesului.    

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elicopter SMURD solicitat in Botosani pentru un barbat din Todireni

astăzi, 12:12
1356

Un barbat de 66 de ani a fost transportat in aceasta dimineata la Unitatea Militara 01188 Botosani, pentru a fi preluat de elicopterul SMURD. Originar din localitatea Todireni, acesta a fost preluat d...

77.000 de firme românești în Italia, ne apropiem vertiginos de locul 1

Luni, 20 August 2018
643

Magazinul de obiecte casnice din colț? E al chinezului. Magazinul de fructe și legume? Deținut de băieți de origine marocană. Magazinul de haine? Fără îndoială chinezesc. Ai nevoie de u...

Niciun candidat înscris încă pentru şefia DNA

Luni, 20 August 2018
222

"Am verificat de dimineaţă la Departamentul de Resurse Umane şi, până în clipa asta, când vorbim, nu s-a înscris niciun candidat (pentru funcţia de procuror-şef al D...