Directorul de şcoală condamnat penal, încă pe funcţie

Directorul de şcoală condamnat penal, încă pe funcţie
Directorul Şcolii Gimnaziale din Hilişeu-Horia, condamnat pentru contrabandă, încă se află la conducerea unităţii de învăţământ.

Pe data de 13 septembrie, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani anunţau că în aceeaşi zi a fost convocat Consiliul de Administraţie pentru a fi numită o altă persoană pe funcţia de director în locul lui Marian Daniel Şalabină, dar şedinţa nu s-a mai ţinut.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean declara acum trei zile că IŞJ s-a autosesizat  şi a luat măsura încetării detaşării. Acest lucru încă nu s-a întâmplat, deşi în cursul zilei de joi s-a întrunit Consiliul de Administraţie al IŞJ dar nu s-a pus în discuţie şi numirea unui nou director la Hilişeu-Horia.

Șalabină a fost acuzat de procurori că facea parte dintr-o grupare care a fost anihilată în toamna anului 2012, când au fost făcute zeci de percheziții în județele Botoșani, Iași Suceava, Bacău și în București.

Daniel Marian Șalabină a fost trimis în judecată, în luna februarie a acestui an, Tribunalul Botoșani condamnându-l la trei ani de închisoare cu suspendare.

Cum decizia nu este definitivă, a fost formulat apel care se va judeca la Curtea de Apel Suceava, dar încă nu a fost stabilită data procesului.    

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alertă alimentară: Un tip de file somon afumat, retras de la comercializare dintr-un supermarket

astăzi, 12:35
14

Societatea Negro 2000 SRL procedează joi la retragerea de la comercializare a produsului "File de somon afumat 140g", urmare evidenţierii prezenţei Listeria monocytogenes, a informat joi ...

Statul a decis: Cum poți obține concediu pe un an și bani lunar

astăzi, 11:53
283

Există anumite condiţii care trebuie îndeplinite. Salariaţii, dar şi persoanele care obţin venituri din activităţi independente ori agricole, pot beneficia de un concediu de un an de acom...

Racordarea la gaze, gratuitatea care costă. Cei care vor racord la gaz ar trebui să nu mai plătească extinderile de rețea!

astăzi, 10:59
257

În România, gratuitatea se plăteşte! Distribuitorii de gaze naturale au fost obligaţi prin noua lege a energiei să facă pe banii lor extinderile de rețea. În realitate în...