Directorul de şcoală condamnat penal, încă pe funcţie

Directorul de şcoală condamnat penal, încă pe funcţie
Directorul Şcolii Gimnaziale din Hilişeu-Horia, condamnat pentru contrabandă, încă se află la conducerea unităţii de învăţământ.

Pe data de 13 septembrie, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani anunţau că în aceeaşi zi a fost convocat Consiliul de Administraţie pentru a fi numită o altă persoană pe funcţia de director în locul lui Marian Daniel Şalabină, dar şedinţa nu s-a mai ţinut.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean declara acum trei zile că IŞJ s-a autosesizat  şi a luat măsura încetării detaşării. Acest lucru încă nu s-a întâmplat, deşi în cursul zilei de joi s-a întrunit Consiliul de Administraţie al IŞJ dar nu s-a pus în discuţie şi numirea unui nou director la Hilişeu-Horia.

Șalabină a fost acuzat de procurori că facea parte dintr-o grupare care a fost anihilată în toamna anului 2012, când au fost făcute zeci de percheziții în județele Botoșani, Iași Suceava, Bacău și în București.

Daniel Marian Șalabină a fost trimis în judecată, în luna februarie a acestui an, Tribunalul Botoșani condamnându-l la trei ani de închisoare cu suspendare.

Cum decizia nu este definitivă, a fost formulat apel care se va judeca la Curtea de Apel Suceava, dar încă nu a fost stabilită data procesului.    

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liviu Marian Pop: "Pentru mine, PLM înseamnă Pop Liviu Marian"

astăzi, 19:19
245

Fostul ministru al Educației, Liviu Marian Pop, a criticat, duminică, pe Facebook,”dubla educație” a celor care nu sunt consecvenți, care ”pe de-o parte, pozează în oameni...

Adolescent înecat în iazul Negreni! FOTO

astăzi, 17:22
9980

Sezonul cald aduce și primele tragedii din acest an! Un adolescent în vârstă de 15 ani a murit, duminică, înecat în iazul Negreni, comuna Știubieni.La locul p...

Polițiștii ieșeni, pe urma șoferilor din Botoșani!

astăzi, 15:47
699

Ieri, în jurul orei 20.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hîrlău au depistat pe DE 58, în satul Maxut, din comuna Deleni, un bărbat de 40 ani, din județul B...