Directorul de şcoală condamnat penal, încă pe funcţie

Directorul de şcoală condamnat penal, încă pe funcţie
Directorul Şcolii Gimnaziale din Hilişeu-Horia, condamnat pentru contrabandă, încă se află la conducerea unităţii de învăţământ.

Pe data de 13 septembrie, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani anunţau că în aceeaşi zi a fost convocat Consiliul de Administraţie pentru a fi numită o altă persoană pe funcţia de director în locul lui Marian Daniel Şalabină, dar şedinţa nu s-a mai ţinut.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean declara acum trei zile că IŞJ s-a autosesizat  şi a luat măsura încetării detaşării. Acest lucru încă nu s-a întâmplat, deşi în cursul zilei de joi s-a întrunit Consiliul de Administraţie al IŞJ dar nu s-a pus în discuţie şi numirea unui nou director la Hilişeu-Horia.

Șalabină a fost acuzat de procurori că facea parte dintr-o grupare care a fost anihilată în toamna anului 2012, când au fost făcute zeci de percheziții în județele Botoșani, Iași Suceava, Bacău și în București.

Daniel Marian Șalabină a fost trimis în judecată, în luna februarie a acestui an, Tribunalul Botoșani condamnându-l la trei ani de închisoare cu suspendare.

Cum decizia nu este definitivă, a fost formulat apel care se va judeca la Curtea de Apel Suceava, dar încă nu a fost stabilită data procesului.    

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Preotul Constantin Necula se retrage din viața publică!

astăzi, 08:28
108

Parintele profesor Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie "Andrei Saguna" din Sibiu, are de gand sa se retraga din viata publica.Decizia sa vine dupa ce referendumul pentru fami...

Memoria zilei: 133 de ani de la nașterea lui Mihail Sorbul!

astăzi, 08:17
48

Mihail Sorbul (pseudonimul lui Mihail Smolski) s-a născut pe 16 octombrie 1885, la Botoșani, şi a murit pe 20 decembrie 1966, la București. A fost un autor dramatic și romancier interbelic, fost ...

Populaţia României, la cel mai scăzut nivel din 1968

astăzi, 07:47
134

În Marea Britanie, Oficiul Naţional pentru Statistică a estimat că aproximativ 411.000 de români ar fi rezidenţi în Marea Britanie în 2017. În urcare de la 135.000 &i...