Directorul de şcoală condamnat penal, încă pe funcţie

Directorul de şcoală condamnat penal, încă pe funcţie
Directorul Şcolii Gimnaziale din Hilişeu-Horia, condamnat pentru contrabandă, încă se află la conducerea unităţii de învăţământ.

Pe data de 13 septembrie, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani anunţau că în aceeaşi zi a fost convocat Consiliul de Administraţie pentru a fi numită o altă persoană pe funcţia de director în locul lui Marian Daniel Şalabină, dar şedinţa nu s-a mai ţinut.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean declara acum trei zile că IŞJ s-a autosesizat  şi a luat măsura încetării detaşării. Acest lucru încă nu s-a întâmplat, deşi în cursul zilei de joi s-a întrunit Consiliul de Administraţie al IŞJ dar nu s-a pus în discuţie şi numirea unui nou director la Hilişeu-Horia.

Șalabină a fost acuzat de procurori că facea parte dintr-o grupare care a fost anihilată în toamna anului 2012, când au fost făcute zeci de percheziții în județele Botoșani, Iași Suceava, Bacău și în București.

Daniel Marian Șalabină a fost trimis în judecată, în luna februarie a acestui an, Tribunalul Botoșani condamnându-l la trei ani de închisoare cu suspendare.

Cum decizia nu este definitivă, a fost formulat apel care se va judeca la Curtea de Apel Suceava, dar încă nu a fost stabilită data procesului.    

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeia pentru care doi poliţişti au oprit pe A1 să-i schimbe pneul spart: "Nu le ştiu numele, însă acum le cunosc sufletul"

Vineri, 23 Februarie 2018
1471

În urmă cu câteva zile, pe Facebook a făcut vâlvă o fotografie cu doi poliţişti care schimbau cauciucul de la maşina unei femei care rămăsese în pană pe A1.Maria C...

Dezbateri în Consiliul Judeţean pe marginea verificărilor metrologice ale apometrelor

Vineri, 23 Februarie 2018
413

Alesul judeţean a avut o interpelare şi a cerut lămuriri în cadrul şedinţei ordinare a CJ, ce a avut loc joi. "Procedura de verificare metrologică se face pe banii populaţiei. Eu nu cred ...

Fondurile Prima Casă au fost distribuite băncilor după noi reguli. Vezi cum se dau banii anul acesta

Vineri, 23 Februarie 2018
352

Plafonul de garanţii aprobat luna trecută de Ministerul Finanţelor Publice pentru acest an este cu 20% mai mic faţă de cel din 2017.La finalul anului trecut, Ministerul Finanţelor Publice a ...