Directorul de școală condamnat într-un dosar de contrabandă, schimbat din funcție!

Directorul de școală condamnat într-un dosar de contrabandă, schimbat din funcție!
Directorul unei unități de învățământ din județul Botoșani, care a fost numit pe funcție începând cu 1 septembrie 2016, va fi schimbat din funcție.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Botoşani, prof. Ciprian Manolache, a anunțat că, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație ce va avea loc astăzi, se va numi o altă persoană în locul prof. Marian Daniel Șalabină, directorul Școlii Gimnaziale nr.1 Hilișeu-Horia.

"În cadrul Consiliului de Administrație va fi desemnată o altă persoană în locul domnului. director Șalabină. Pentru cadrele didactice care au fost detașate în funcția de director sau director adjunct s-au cerut cazierele judiciare înainte de numirea lor. Cazierul domnului Șalabină este în regulă, iar în prezent el nu are o hotărâre definitivă. IȘJ s-a autosesizat și a luat măsura încetării detașării", a declarat prof. Ciprian Manolache. 

Prof. Marian Daniel Șalabină a fost acuzat de procurori că facea parte dintr-o grupare care a fost anihilată în toamna anului 2012, când au fost făcute zeci de percheziții în județele Botoșani, Iași Suceava, Bacău și în București.

Daniel Marian Șalabină a fost trimis în judecată, în luna februarie a acestui an, Tribunalul Botoșani condamnându-l la trei ani de închisoare cu suspendare. Cum decizia nu este definitivă, a fost formulat apel care se va judeca la Curtea de Apel Suceava, dar încă nu a fost stabilită data procesului.   

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de neasigurați au beneficiat de asistență medicală în unitățile medicale din Botoșani!

astăzi, 10:40
125

O procedură standard, dar la care recurg numeroși botoșăneni care nu au asigurare medicală. Sute de botoșăneni au beneficiat de îngrijiri medicale în primele luni ale anului 2018, s...

Cum se circulă în această dimineață în zona Moldovei, după ninsorile abundente!

astăzi, 09:09
180

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași informează participanții la trafic că toate drumurile naționale din regiunea Moldovei sunt circulabile, fără tronsoane închise sau cu trafi...

Marșul Unirii la Botoșani: "Haideți să le transmitem românilor de pe malul stâng al Prutului că nu sunt singuri în lupta lor dreaptă de a se întoarce acasă"

astăzi, 08:23
422

Platforma Unionistă "Acțiunea 2012" și Asociația "Scut botoșănean" organizează la Botoșani Marșul Unirii. Sâmbătă, 24 martie 2018, la ora 12:00, botoșănenii...