Directorul de școală condamnat într-un dosar de contrabandă, schimbat din funcție!

Directorul de școală condamnat într-un dosar de contrabandă, schimbat din funcție!
Directorul unei unități de învățământ din județul Botoșani, care a fost numit pe funcție începând cu 1 septembrie 2016, va fi schimbat din funcție.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Botoşani, prof. Ciprian Manolache, a anunțat că, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație ce va avea loc astăzi, se va numi o altă persoană în locul prof. Marian Daniel Șalabină, directorul Școlii Gimnaziale nr.1 Hilișeu-Horia.

"În cadrul Consiliului de Administrație va fi desemnată o altă persoană în locul domnului. director Șalabină. Pentru cadrele didactice care au fost detașate în funcția de director sau director adjunct s-au cerut cazierele judiciare înainte de numirea lor. Cazierul domnului Șalabină este în regulă, iar în prezent el nu are o hotărâre definitivă. IȘJ s-a autosesizat și a luat măsura încetării detașării", a declarat prof. Ciprian Manolache. 

Prof. Marian Daniel Șalabină a fost acuzat de procurori că facea parte dintr-o grupare care a fost anihilată în toamna anului 2012, când au fost făcute zeci de percheziții în județele Botoșani, Iași Suceava, Bacău și în București.

Daniel Marian Șalabină a fost trimis în judecată, în luna februarie a acestui an, Tribunalul Botoșani condamnându-l la trei ani de închisoare cu suspendare. Cum decizia nu este definitivă, a fost formulat apel care se va judeca la Curtea de Apel Suceava, dar încă nu a fost stabilită data procesului.   

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LIVE SCORE: FC Botoşani- CSU Craiova 1-0

astăzi, 20:36
403

Elevii lui Costel Enache ţintesc o victorie pentru a mări şansele de accedere în play-off, calculele fiind acumularea a 40 de puncte până la finele campionatului regulat. De c...

Ziua de 1 Decembrie, sărbătorită într-un mod inedit la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani!

astăzi, 19:11
264

Ziua Națională a României va fi sărbătorită în avans de către elevii și profesorii Colegiului Național "Mihai Eminescu" Botoșani, luni, 27 noiembrie 2017, în intervalul orar 17.30-19.00....

Prim-ministrul României, impresionat de lucrările efectuate de o firmă din Botoşani!

astăzi, 17:26
3446

Este vorba despre lucrările efectuate de compania Tehnic Asist, din Botoșani, la Aeroportul Otopeni. ”S-a terminat asfaltarea pistei 1 – adică lucruri care nu prea se mai &icir...