Directorul de școală condamnat într-un dosar de contrabandă, schimbat din funcție!

Directorul de școală condamnat într-un dosar de contrabandă, schimbat din funcție!
Directorul unei unități de învățământ din județul Botoșani, care a fost numit pe funcție începând cu 1 septembrie 2016, va fi schimbat din funcție.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Botoşani, prof. Ciprian Manolache, a anunțat că, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație ce va avea loc astăzi, se va numi o altă persoană în locul prof. Marian Daniel Șalabină, directorul Școlii Gimnaziale nr.1 Hilișeu-Horia.

"În cadrul Consiliului de Administrație va fi desemnată o altă persoană în locul domnului. director Șalabină. Pentru cadrele didactice care au fost detașate în funcția de director sau director adjunct s-au cerut cazierele judiciare înainte de numirea lor. Cazierul domnului Șalabină este în regulă, iar în prezent el nu are o hotărâre definitivă. IȘJ s-a autosesizat și a luat măsura încetării detașării", a declarat prof. Ciprian Manolache. 

Prof. Marian Daniel Șalabină a fost acuzat de procurori că facea parte dintr-o grupare care a fost anihilată în toamna anului 2012, când au fost făcute zeci de percheziții în județele Botoșani, Iași Suceava, Bacău și în București.

Daniel Marian Șalabină a fost trimis în judecată, în luna februarie a acestui an, Tribunalul Botoșani condamnându-l la trei ani de închisoare cu suspendare. Cum decizia nu este definitivă, a fost formulat apel care se va judeca la Curtea de Apel Suceava, dar încă nu a fost stabilită data procesului.   

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Preşedintele Consiliului Judeţean îşi prezintă activitatea din ultimii doi ani

astăzi, 10:09
47

Consilierii judeţeni din opoziţie vor avea ocazia să afle ce s-a întâmplat în Consiliul Judeţean şi în instituţiile subordonate în ultimii doi ani, cu ocazia prezen...

Zeci de cazuri noi de rujeolă înregistrate de autorităţile sanitare

astăzi, 09:13
167

Potrivit CNSCBT, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România de la debutul epidemiei este 14.758, din care 59 de decese. În ultima săptămână au fost raportate...

CFR Cluj - FC Botosani, scor 1-1 în prima etapă a noului sezon din Liga 1!

Vineri, 20 Iulie 2018
500

CFR Cluj a terminat la egalitate, scor 1-1, cu FC Botosani, in prima etapa a noului sezon din Liga 1. Clujenii au deschis scorul in minutul 26 prin Paulo Vinicius, cu o lovitura de cap, dar au fo...