Directorul de școală condamnat într-un dosar de contrabandă, schimbat din funcție!

Directorul de școală condamnat într-un dosar de contrabandă, schimbat din funcție!
Directorul unei unități de învățământ din județul Botoșani, care a fost numit pe funcție începând cu 1 septembrie 2016, va fi schimbat din funcție.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Botoşani, prof. Ciprian Manolache, a anunțat că, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație ce va avea loc astăzi, se va numi o altă persoană în locul prof. Marian Daniel Șalabină, directorul Școlii Gimnaziale nr.1 Hilișeu-Horia.

"În cadrul Consiliului de Administrație va fi desemnată o altă persoană în locul domnului. director Șalabină. Pentru cadrele didactice care au fost detașate în funcția de director sau director adjunct s-au cerut cazierele judiciare înainte de numirea lor. Cazierul domnului Șalabină este în regulă, iar în prezent el nu are o hotărâre definitivă. IȘJ s-a autosesizat și a luat măsura încetării detașării", a declarat prof. Ciprian Manolache. 

Prof. Marian Daniel Șalabină a fost acuzat de procurori că facea parte dintr-o grupare care a fost anihilată în toamna anului 2012, când au fost făcute zeci de percheziții în județele Botoșani, Iași Suceava, Bacău și în București.

Daniel Marian Șalabină a fost trimis în judecată, în luna februarie a acestui an, Tribunalul Botoșani condamnându-l la trei ani de închisoare cu suspendare. Cum decizia nu este definitivă, a fost formulat apel care se va judeca la Curtea de Apel Suceava, dar încă nu a fost stabilită data procesului.   

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dosar penal şi amendă usturătoare pentru şoferul beat care a avariat trei maşini. Ce au mai descoperit poliţiştii!

astăzi, 09:43
62

În urma verificărilor făcute de poliţişti s-a constatat că inspecţia tehnică periodică a maşinii era expirată din data de 15 august 2017. Petru Daniel V., de 42 de ani, a primit o amen...

Patru persoane internate în spital, după incendiul de marţi! Care este starea lor!

astăzi, 09:05
311

Patru dintre persoanele care locuiesc în blocul de pe Aleea Nouă, din municipiul Botoşani, afectat, marţi, de un incendiu care a izbucnit într-un apartament situat la parter, au rămas ...

Trenul Unirii va uni simbolic orașele București și Iași, tras de o locomotivă tricoloră!

astăzi, 08:50
95

Trenul Unirii va uni simbolic orasele Bucuresti si Iasi pentru a marca 159 de ani de la Unirea Principatelor Romane, cunoscuta ca Mica Unire, urmand sa treaca prin alte sapte orase pana la destinatie....