Din pagubit, a ajuns sa fie cercetat penal!

Din pagubit, a ajuns sa fie cercetat penal!

 Comertul pe datorie, o afacere paguboasa pentru patronii din mediul rural  

Si-a facut dreptate singur! A incercat sa isi recupereze paguba pe care o consateanca i-o facuse in gestiune, aceasta luand de mai multe ori produse pe datorie.

Pentru ca masura nu a fost pe placul femeii, gestionarul a fost reclamat, el fiind cercetat acum pentru furt calificat. Vineri, in jurul orei 13.50, B. Doina, de 41 de ani, din satul Arborea, comuna George Enescu, judetul Botosani, a reclamat politistilor din comuna ca a fost deposedata de suma de 300 lei de catre consateanul ei, L. Bebi, de 36 de ani.

Cercetarile efectuate in cauza au stabilit ca, incepand cu luna februarie 2008, femeia a achizitionat mai multe bunuri pe datorie de la un magazin din localitatea de domiciliu, unde L. Bebi lucreaza ca gestionar, acumuland o datorie de 450 lei.

Desi in repetate randuri barbatul a insistat ca B. Doina sa-si achite datoria, aceasta a refuzat, motivand ca nu are posibilitati financiare.

"Vineri, in jurul orei 13.40, suspectul s-a intalnit cu partea vatamata in centrul satului, ocazie cu care i-a solicitat din nou sa-si achite datoria. Si de aceasta data partea vatamata a invocat lipsa banilor. In timpul discutiei, suspectul a observat ca partea vatamata are asupra sa mai multe bancnote intr-un buzunar al hainei si, fara a exercita acte de violenta, a sustras suma respectiva de bani. Din suma totala sustrasa, respectiv 335 lei, suspectul a oprit suma de 300 lei, restituind partii vatamate suma de 35 lei, precizandu-i totodata ca pentru lichidarea datoriei mai are de achitat suma de 150 lei", a mentionat comisar Manuela ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

Fata de suspect se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, cauza urmand a fi solutionata procedural.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
292

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
48

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
422

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...