DIN NOU: Primarul ne promite ca nu vom plati impozite si taxe mai mari in 2014!

DIN NOU: Primarul ne promite ca nu vom plati impozite si taxe mai mari in 2014!
Taxele şi impozitele locale plătite de botoşăneni nu se vor majora în anul 2014. Cel puţin asta sustine primarul Ovidiu Portariuc, care spune că birurile ce trebuie plătite la bugetul local vor rămâne la acelaşi nivel ca în 2013.

La începutul acestui an, municipalitatea a spus că nu va majora taxele şi impozitele locale, dar într-un final nivelul acestora a crescut în medie cu 16%.

Edilul-şef al municipiului dă asigurări că situaţia nu se va repeta pentru că acum este o cu totul altă conjunctură.

"La anul se păstrează acelaşi nivel al taxelor şi impozitelor locale. Prin Codul Fiscal la începutul anului am fost obligaţi să majorăm, acum putem decide dacă majorăm cu 20% şi am spus că nu o facem. Decizia se înscrie într-un context mai larg, al descentralizării, se lasă la latitudinea autorităţilor locale gradul de fiscalitate dar consider că nu e necesar la noi să mărim", a spus primarul.

Potrivit acestuia, gradul de colectare a taxelor si impozitelor locale s-a menţinut în acelaşi trend, deşi au fost unele sincope pe parcursul anului.

"Oamenii îşi doresc cât mai multe realizări, proiecte, dar în acelaşi timp să rămânem la acelaşi nivel. Nu putem duce mai multe proiecte, gradul de fiscalitate este mare şi atâţia bani avem. Noi trebuie să asigurăm funcţionarea, să încălzim zeci de şcoli, asistenţă socială, transport, iluminat. În spatele funcţionării unui oraş este un întreg mecanism care trebuie finanţat", a afirmat Ovidiu Portariuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Detectoare de fum, monoxid de carbon și gaze, instalate de pompierii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cristești în locuințele bătrânilor bolnavi și singuri din localitate! (foto, video)

astăzi, 18:23
32

Elena are 78 de ani și locuiește singură de mult timp într-o casă de la marginea localității Cristești. Copiii sunt plecați în lumea largă, spune femeia, resemnată.Pentr...

Blocada polițiștilor și jandarmilor în Botoșani și localități s-a lăsat cu sancțiuni: 14 șoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore!

astăzi, 17:24
67

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni punctuale în orașele Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Darabani și Botoșani în cadrul planului BLOCADA, a...

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
94

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...