Din 21 de inspectorate ale Politiei de Frontiera raman 6. Vezi harta!

Din 21 de inspectorate ale Politiei de Frontiera raman 6. Vezi harta!

   www.evz.ro

Începând de astăzi, vor dispărea mai multe funcţii din schema Poliţiei de Frontieră ca urmare a reorganizării acesteia. Noii şefi care vor conduce cele şase inspectorate urmează să dea concurs pentru obţinerea funcţiei.

Legea care prevede schimbarea organigramei a fost publicată deja în Monitorul Oficial, la începutul lunii decembrie.

Potrivit conducerii Poliției de Frontieră, reorganizarea are drept scop întărirea structurilor operative şi creşterea eficienţei în combaterea infracţionalităţii transfrontraliere.

 
Au fost desființate 25 de posturi de conducere, iar personalul a fost redus cu aproximativ 12%.  Astfel, prin actul normativ amintit, la nivelul fiecarei frontiere cu statul vecin, au fost organizate inspectorate teritoriale ale IGPF, iar la nivelul judeţelor Tulcea şi Constanţa, a fost înfiinţată Garda de Coasta.

La frontiera cu Republica Moldova a fost înfiinţat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iasi.

La frontiera cu Bulgaria, pe Dunăre, a fost înființat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

La frontiera cu Serbia a fost înființat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

La frontiera cu Ungaria - Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

La frontiera cu Ucraina - Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmatiei.

La frontiera maritimă, Delta Dunării, Dunarea interioara şi frontiera de uscat cu Bulgaria s-a înființat Garda de Coastă.  

Potrivitr IGPF, În cadrul inspectoratelor teritoriale şi a Gărzii de Coastă vor funcţiona servicii teritorale, sectoare şi grupuri de nave, toate fiind structuri operative menite a asigura un înalt nivel de supraveghere şi control a frontierei de stat,  respectiv a preveni şi combate mult mai eficient migraţia ilegală şi infracţionalitatea transfrontalieră în zonele de competenţă.



Șefii, împuterniciți se pregătesc de concurs

Ca urmare a reorganizării au fost împuterniciţi ofiţeri la comanda noilor structuri subordonate Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, care în perioada imediat următoare vor susţine concurs alături de alţi candidaţi pentru numirea în aceste funcţii.

Comisarul şef de poliţie Marius Dan Popara asigură comanda Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, comisar şef de poliţie Stefan Alexa a fost împuternicit la conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, la conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timisoara a fost împuternicit chestor de poliţie Ioan Handra, la conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea  comisarul şef de poliţie Iancu Nicolae, la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmatiei a fost desemnat să asigure comanda comisarul şef de poliţie Liviu  Bute, iar comanda pentru Garda de Coasta va fi asigurată până la organizarea concursului de comisarul şef de poliţie Radu Dumitru.

Sursa: evz.ro

Vezi si: Este oficial: IJPF Botosani devine sector al Politiei de Frontiera, cu sediul la Iasi
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
487

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
66

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
85

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...