Diferențe salariale uriașe între funcționari cu aceleași atribuții
BOTOSANI

Diferențe salariale uriașe între funcționari cu aceleași atribuții
Funcționari cu aceeași fișă a postului dar cu salarii diferite! Se întâmpălă în sistemul de asistență socială unde există mari inechități salariale, după cum susțin sindicaliștii care îi reprezintă pe salariații din acest sector.

La fel ca și în alte domenii de activitate, cum ar fi învățământ sau sănătate, Ordonanța 20 privind salarizarea, intrată în vigoare de la data de 1 august, a adâncit și mai tare discrepanțele în ceea ce privește salarizarea din sistemul bugetar.

Camelia Socianu, președintele Sindicatului Impact, a ridicat această problemă în cadrul ultimei ședințe a Comisiei de Dialog Social de la Instituția Prefectului. Ea a spus că prin aplicarea noilor prevederi se ajunge la diferențe uriașe de câteva sute de lei între salariați cu aceleași sarcini.

"Funcționarii publici au grade și trepte, treptele au fost desființate în 2011, iar prin Ordonanța 20 se spune că poți să mergi la fosta treaptă 1 de salarizare doar dacă ai un salariat în plată cu acel salariu. Avem consilier principal care a rămas pe dreapta 3 pentru că nu există în instituție în plată treapta 1. În schimb consilierii superiori au avut șansa, pentru că acum se discută de șansă, să fie salarizați la treapta 1. Diferența dintre cele două trepte ajunge la aproape 1.000 de lei și sunt persoane care lucrează în același birou cu aceeași fișă de post și aceleași atribuții. Mi se pare enorm", a explicat Camelia Socianu.

Aceasta a spus că există diferențe salariale mari și de la un județ la altul, ca și cum nu s-ar aplica aceeași lege pentru toți. 

"Considerăm că în cazurile în care într-o instituție nu există un salariat la nivelul fostei trepte 1 să fie salarizat pe un calcul ipotetic sau să ni se dea voie la nivelul unei instituții similare din țară, la urma urmei trăim în aceeași țară, nu e fiecare județ cu țara lui.  Avem situația posturilor unice, director executiv, arhivar, există diferențe foarte mari între județe, fiecare director are un salariu stabilit cu totul altfel, cu diferențe de până la 2.000 de lei. Au în subodrinea 1.000 de salariați, iar ca și atribuții au o responsabilitate foarte mare și un salariu de 4.000 de lei. În alte județe este de 6.000 de lei, nu știu cum s-a calculat", a mai spus liderul Sindicatului Impact.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bilete mai scumpe la transportul în comun în municipiul Botoşani

astăzi, 18:17
243

În şedinţa ordinară de joi, consilierii municipali vor dezbate şi aproba două proiecte de hotărâre ce vizează majorare tarifelor de transport cu maxi- taxi şi cu tramvaiul.Eltr...

Accident la Baisa, traficul este restricţionat!

astăzi, 15:45
1054

Primele informaţii arată că în accident au fost implicate un autoturism Audi, înmatriculat în Franţa, şi un microbuz înmatriculat în Botoşani. Un pasager din Audi a...

Recompense financiare pentru elevii de 10

astăzi, 11:41
354

Este vorba de olimpicul Ştefan Bălăucă, absolvent al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", care şi-a echivalat probele la Bacalaureatul Olimpicilor cu medaliile obţinute la Olimpiadele interna...