Dialog social sau proteste în stradă? Alegerea aparţine autorităţilor!

Dialog social sau proteste în stradă? Alegerea aparţine autorităţilor!
Consiliul de Coordonare al filialei Cartel ALFA Botoşani a decis să organizeze marţi, 12.11.2013, o acţiune cu tema: "Dialog social sau proteste în stradă? Alegerea aparţine autorităţilor!".

Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA continuă la nivel naţional şi în luna noiembrie seria manifestărilor de protest pentru sensibilizarea decidenţilor în vederea asigurării condiţiilor de muncă decentă tuturor lucrătorilor şi a condiţiilor pentru un trai decent tuturor cetăţenilor.

Pe plan local, fiecare filială Cartel ALFA şi-a stabilit modalitatea de protest, funcţie de solicitările membrilor de sindicat pe care îi reprezintă.

Consiliul de Coordonare al filialei Cartel ALFA Botoşani a decis să organizeze marţi, 12.11.2013, o acţiune cu tema: "Dialog social sau proteste în stradă? Alegerea aparţine autorităţilor!". Astfel, membrii şi liderii de sindicat din cadrul Cartel ALFA Botoşani au lansat reprezentanţilor Instituţiei Prefectului judeţului Botoşani, Consiliului Judeţean Botoşani şi ai Primăriei municipiului Botoşani invitaţia de a participa, începând cu ora 15.15, la un dialog constructiv, asigurându-se un cadru optim pentru ca oficialităţile locale să răspundă problemelor cu care se confruntă membrii noştri zi de zi.

Au fost invitaţi să participe la această acţiune: Costică Macaleţi - Prefectul Judeţului Botoşani, Florin Ţurcanu - Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani şi Ovidiu Iulian Portariuc - Primarul municipiului Botoşani. În situaţia în care invitaţii nu vor dori sau nu vor avea posibilitatea să participe, organizatorii contează pe prezenţa adjuncţilor din autorităţile menţionate (subprefect, vicepreşedinte, respectiv viceprimar).

Eventuala absenţă de la acest dialog a tuturor persoanelor invitate va reprezenta pentru noi o nedorită constatare a faptului că mesajele prin care îşi manifestau deschiderea către dialogul social, exprimate public deseori, sunt doar mesaje electorale şi fără acoperire în realitate, motiv pentru care membrii Cartel ALFA Botoşani se vor deplasa în Piaţa Revoluţiei pentru a protesta în stradă, începând cu ora 15.30, sub forma unei pichetări pentru care s-a solicitat autorizarea în termen legal.

Cartel ALFA filiala Botoşani rămâne fidelă principiului transparenţei acţiunilor sale, sens în care la acest eveniment sunt invitaţi să participe reprezentanţii mass-media din Botoşani.  


COMUNICAT DE PRESA CARTEL ALFA BOTOSANI
PREŞEDINTE Marius-Leonardo Oroşanu


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
5

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
134

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
46

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...